Hlavní obsah

Senior z Písecka se nevrátil z hub. Našli ho po čtyřech hodinách podle slabého pískání

Srlín

O obrovském štěstí může mluvit muž (87), který ve čtvrtek odpoledne odjel autem na houby do lesů u obce Srlín na Písecku. Tam se ale ztratil a do setmění se nevrátil domů. Rodina proto zalarmovala policii. Podchlazeného seniora našli policisté po čtyřech hodinách.

Foto: archiv PČR Jihočeský kraj

Po ztraceném seniorovi pátral i vrtulník

Článek

Do pátrací akce po ztraceném seniorovi se zapojilo padesát policistů, hasičů i dobrovolníků. Ze vzduchu ho hledal i policejní vrtulník. „Senior odjel na houby ve čtvrtek kolem 13 hodin odpoledne. Bohužel u sebe neměl mobilní telefon. Krátce po 19. hodině přijali policisté oznámení o pohřešování osoby. Do akce se zapojili policisté, psovodi, hasiči, rodina, dobrovolníci a také policejní vrtulník,“ řekla Kamila Čuřínová Ingrišová, mluvčí písecké policie.

Policisté při pátrací akci našli u Srlína odstavené auto, které bylo prázdné. Pátrali v okolí a vydali se směrem kolem říčky Smutná. Ve velmi nepřístupném terénu a za hustého deště uslyšeli slabé pískání, kterým na sebe vyčerpaný důchodce upozornil.

„Muže se po dlouhých čtyřech hodinách podařilo najít, byl podchlazený, ale komunikoval. Do péče si ho převzala zdravotnická záchranná služba,“ dodala policejní mluvčí.

Policisté apelují na lidi, kteří chodí v tomto podzimním období na houby, aby u sebe vždy měli nabitý mobilní telefon a příbuzným či sousedům vždy řekli, do jakých míst se vydávají.

Senior za volantem vjel v Písku přímo pod projíždějící vlak

Krimi

Výběr článků

Načítám