Hlavní obsah

Senior v brněnském hypermarketu udeřil do hlavy tři školáky. Myslel si, že kradou

Brno

Facka prý je někdy ten nejlepší výchovný prostředek. O tom byl možná přesvědčený třiašedesátiletý muž, který se rozhodl vzít potrestání cizí mládeže doslova do vlastních rukou. V jednom z brněnských hypermarketů v sobotu večer nečekaně zaútočil na trojici mladých, o kterých se domníval, že v obchodě kradou.

Foto: Martina Odehnalová, ČTK

Služební vozidlo hlídky Městské policie Brno

Článek

Viděl prý, jak si dvě dívky a jeden chlapec ve věku od deseti do sedmnácti let otevřeli plechovku s nápojem vytaženou z regálu. Za trest je muž údajně všechny tři udeřil do hlavy.

„Hlídce městské policie přivolané ostrahou prodejny si ale sám postěžoval, že ho potom povalil na zem další dvacetiletý mladík. Šlo o příbuzného školáků, který údajný útok viděl. Dvojici mužů ležících na podlaze potom musela oddělit až ostraha,“ uvedl k případu mluvčí strážníků Jakub Ghanem.

Jak doplnil, mladík tvrdil, že plechovku měl v úmyslu za děti u pokladny uhradit. „Pracovník bezpečnostní agentury potvrdil, že nápoj se nikdo nepokusil pronést z obchodu bez zaplacení,“ dodal mluvčí.

Hrozí mu pokuta

Strážníci si všimli, že sedmnáctiletá dívka má kolem spánku modřinu. Po dalších dotazech se jim svěřila, že má závratě a bolí ji hlava. Její matka přivolání lékaře ale nepožadovala. Hlídce řekla, že přijela autem a děti na vyšetření odveze.

Kamerové záznamy z prodejny by měly celý incident zachycovat. Strážníci proto předali případ k projednání do správního řízení, kde za přestupek proti občanskému soužití hrozí pokuta do dvaceti tisíc korun.

Policejního šéfa ze Sokolova opakovaně přistihli při krádeži v obchodě

Krimi
Související témata:

Výběr článků

Načítám