Hlavní obsah

Senior odjel ze svatby opilý, naboural auto a ujel

Hradec Králové

Téměř dvě a půl promile v dechu naměřili v sobotu před 20. hodinou policisté 71letému řidiči, který havaroval v ostré levotočivé zatáčce u Správčického písníku u Hradce Králové. Nehodě předcházel střet s jiným vozem na hradeckém Moravském Předměstí a následná divoká jízda městem, kdy ho stíhal svědek události. Muž se přiznal, že pil na svatbě, z níž jel právě domů.

Opilý řidič ujel od dopravní nehodyVideo: Policie ČR

Článek

Policii přivolal svědek, který uvedl, že před ním jede osobní vozidlo značky Škoda Fabia, které pravděpodobně u kruhové křižovatky Brněnská v Hradci Králové nedobrzdilo, narazilo do stojícího vozidla na červenou a od nehody ujelo.

„Oznamující řidič se za ujíždějícím vozem vydal po okruhu, směrem na Pouchov a kolem letiště, kde v levotočivé zatáčce řidič fabie nezvládl řízení a narazil do svodidel na pravé straně a pak i v protisměru,“ uvedla policejní mluvčí Iva Kormošová.

I od této nehody se pokusil ujet, ale byl zastaven svědky dopravní nehody. Přivolaná hlídka 71letého řidiče, který neutrpěl žádné zranění, podrobila dechové zkoušce s výsledkem téměř 2,5 promile.

„Muž se přiznal, že byl nedaleko Hradce Králové na svatbě, kde vypil několik panáků a piv, a od nehody prý ujel, protože se jednalo o malý ťukanec bez vzniklé škody,“ dodala mluvčí Kormošová.

Seniora ovšem nyní čeká obvinění z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky, za což hrozí vězení na půl roku až 3 roky, peněžitý trest nebo zákaz činnosti.

Opilá česká řidička zranila v Rakousku dva policisty

Evropa

Výběr článků

Načítám