Hlavní obsah

Senior na Prachaticku zbil dvě desetileté děti na ulici větví

Husinec

Seniora (73) z Husince na Prachaticku zřejmě dopálily v neděli odpoledne dvě desetileté děti, které si hrály před jeho domem na veřejném prostranství. Podle jejich svědectví je zmlátil větví nebo násadou od hrábí. Dívenka skončila v českobudějovické nemocnici. Rodiče tvrdí, že muž zasadil dětem nejméně osm ran. Případ vyšetřují policisté.

Dcera Ivety Truhlářové je po incidentu v nemocnici. Video: Pavel Orholz, Novinky

Článek

„Prachatičtí policisté hledají svědky incidentu, ke kterému mělo dojít v neděli odpoledne kolem třetí hodiny v Husinci u mostu. Dospělý muž měl odhánět dvě děti od sochy dřevěného vodníka, kterou měly poškozovat házením míče. Muž měl nezletilé děti dokonce udeřit klackem či delší větví,“ uvedla mluvčí prachatické policie Martina Joklová s tím, že děti nakonec utekly domů.

Foto: Iveta Truhlářová

Dívka měla po incidentu zranění na zátylku.

Desetiletý chlapec bydlí v místním azylovém domě s otcem, dívenka je pak místní. Skamarádili se a vyrazili spolu v neděli odpoledne ven. Házeli si prý o strom míčem a trefili dřevěnou sochu vodníka v dutině stromu. Podle dotčených rodičů i ředitelky azylového zaútočil na děti bývalý komunální politik.

„Děti to popsaly jako brutální útok. Stály u sebe a bez jakéhokoliv varování je začal mlátit. Podala jsem trestní oznámení, protože tohle pánovi nemůže projít. Nemůže vyběhnout na děti a začít je hlava nehlava mlátit. Dostaly nejmíň osm ran, dcera schytala tři nebo čtyři,“ vyprávěla Novinkám plačící maminka Iveta Truhlářová. Její dcera je po incidentu v českobudějovické nemocnici.

Podle obžaloby mlátil manželku i děti. Chtěl jsem pro ně něco lepšího, než jsem měl já, řekl u soudu

Krimi

„Byla nejdříve v prachatické nemocnici, ale propustili ji s tím, že je v pořádku. Stěžovala si však na bolesti hlavy, tak jsme ji včera odvezli do českobudějovické nemocnice, kde zjistili, že má naraženou ruku, a dali jí krunýř, protože má zablokovanou páteř, asi od toho, jak se uhýbala,“ konstatovala matka dívky.

Ta měla po útoku červené stopy na tváři, na stehně, na ruce a na zátylku. Truhlářová počínání muže vůbec nechápala. „Na moji dceru stačí křiknout a uteče. Musel ji mlátit bez varování,“ přemítala.

Otec Radek Bureš konstatoval, že jeho chlapec se bojí nyní chodit k autobusovému nádraží v Husinci, kde k incidentu došlo. „Dostal mého chlapce psychicky dolů. Je to nelidské, a i sám se trápím. Už jsem s pánem i mluvil a tvrdil, že to nebylo tak dramatické. Dokonce na mě vzal taky hůl. Doufám, že se vše vyšetří,“ doufá Bureš.

Ten bydlí i se synem v nedalekém Azylovém domě Rybka. „Jsou to malé desetileté děti, které si hrály s míčem a trefily vodníka. Vůbec nechápu, jak je mohl někdo zbít, že si to mohl vůbec dovolit. Nemá rád obyvatele našeho domu a ani se tím netají,“ přemítala ředitelka azylového domu Eva Dvořáková. Doplnila, že obě děti po útoku zvracely a rodiče podali trestní oznámení.

Novinky se na místě snažily získat i vyjádření muže, bývalého místního politika, který zrovna přijel k domu autem z nákupu. Pak zajel do dvora a s nikým se nebavil.

Policisté, kteří na případu pracují, hledají svědky. „Kdo by incident viděl nebo k němu měl nějaké informace, ať kontaktuje prachatické policisty na obvodním oddělení nebo použije linku 158,“ vyzývá policejní mluvčí Joklová.

Blažek zrychluje s ochranou dětí před násilníky, aby se stihla do voleb

Domácí
Související témata:

Výběr článků

Načítám