Hlavní obsah

Senior na Moravě jel 22 kilometrů v protisměru. Policisty málem přejel

Devětaosmdesátiletý senior na dálnici D52 ujel o uplynulém víkendu 22 kilometrů v protisměru. Nezastavil ani před hlídkou, kolem níž se prohnal, a pokračoval dál. Později uvedl, že si jí nevšiml. Policisté zatím případ prověřují jako přestupek.

Jízda v protisměru tragédií naštěstí neskončila.Video: Policie ČR

Článek

Řidič v sobotu v noci pravděpodobně v Brně špatně sjel z dálnice D1 a na Mikulov pokračoval v protisměru. Několik řidičů se následně obrátilo na tísňovou linku s tím, že po dálnici D52 jede auto v protisměru. Jeden z nich se snažil při souběžné jízdě chybujícího šoféra upozornit veškerými prostředky na jeho nebezpečnou jízdu, ovšem bez odezvy. Mezitím hovořil také s policisty a udával polohu.

Na 16. kilometru se řidiče v protisměru pokusila zastavit hlídka, která tam rychle přijela. Senior však na mávání policistů ani majáky nereagoval a jel dál.

Foto: Policie ČR

Co dělat v protisměru

„Na dalším sjezdu se hlídkám policistů podařilo muže zastavit. Byl dezorientovaný, ale převoz do nemocnice odmítl. Na dotaz policistů, proč nezastavil již o sedm kilometrů dříve, uvedl, že hlídku vůbec neviděl a netušil, že ho někdo zastavuje,“ sdělil mluvčí policie Pavel Šváb.

O seniora se postaral jeho syn. Policisté případ řeší jako přestupek a vyzývají řidiče, kteří byli jeho jízdou ohroženi, aby se ozvali na linku 158.

Seniorka vjela v Brně do protisměru. Zachovala se ukázkově

Krimi
Související témata:

Výběr článků

Načítám