Hlavní obsah

Senior jel na Opavsku osm kilometrů v protisměru

Naštěstí bez nehody se obešla chyba 75letého řidiče osobního auta, který v pátek ráno najel na silnici I/11 mezi Ostravou a Opavou do protisměru. Policisty na něj upozornilo zhruba dvacet šoférů, kteří ho míjeli. Muž v protisměru nakonec urazil zhruba osm kilometrů.

Foto: Policie ČR

Ilustrační foto

Článek

Stříbrné vozidlo značky Hyundai v opačném směru se objevilo na silnici I/11 mezi Ostravou a Opavou. Operační středisko policie dostalo bezmála dvacet hlášení.

Hlídky podezřelé vozidlo zastavili u Kravař na Opavsku na výjezdu na Hrabyň, za volantem seděl 75letý muž.

„Dechová zkouška na alkohol i test na drogy byly negativní. Muž policistům sdělil, že při cestě z Ostravy na kruhovém objezdu poblíž obchodního domu Globus sjel na špatném výjezdu a s vozidlem se dostal do protisměru, poté v jízdě pokračoval až do prvního možného výjezdu,“ informovala o případu mluvčí policie Eva Michalíková.

Řidič najel v protisměru zhruba osm kilometrů. Policie případ poslala do správního řízení. „Během nebezpečné jízdy nedošlo ke zranění žádné osoby ani ke škodě na majetku,“ zmínila mluvčí.

Řidič na Mělnicku vjel do protisměru. Po nárazu do náklaďáku zemřel

Krimi

Bylo jen šťastnou souhrou okolností, že se nikomu nic nestalo, podobná pochybení totiž mohou mít fatální následky. Příkladem je třeba středeční tragédie u Liberce, kde najel do protisměru dvaasedmdesátiletý řidič, načež se čelně střetl s dalším vozem, jehož řidička (62) právě v levém pruhu předjížděla kamion.

Oba jeli v autě sami a utrpěli těžká zranění, kterým později v nemocnici podlehli.

Pro případ, že se řidič dostane chybným manévrem do protisměru, policie radí hlavně situaci řešit. „Doporučujeme okamžitě vozidlo odstavit na krajnici, ve směru, ve kterém jedete, dát výstražná světla, vzít si reflexní vestu a opustit vozidlo na bezpečné místo (mimo vozovku). Následně zavolat na tísňovou linku 158 a na bezpečném místě vyčkat do příjezdu policistů,“ dodala Michalíková.

Výběr článků

Načítám