Hlavní obsah

Sekačka na trávu na Zlínsku vážně zranila tříleté dítě

V neděli vpodvečer vyjížděli záchranáři do Zádveřic na Zlínsku k záchraně teprve tříletého dítěte. Toho na noze vážně poranila sekačka na trávu. Dítě následně letecky ze zlínské nemocnice přepravili do Brna.

Foto: ZZS Zlínského kraje

Dítě bylo letecky přepraveno do dětské nemocnice v Brně.

Článek

K dítěti zraněnému sekačkou na trávu do Zádveřic nedaleko Vizovic vyjížděli záchranáři společně s lékařkou v neděli před šestou hodinou odpoledne.

„Zahradní stroj malého pacienta nehezky zranil na noze. Vzhledem k tomu, že šlo o vážný úraz dítěte, dispečerka zdravotnického operačního střediska požádala o vzlet i leteckou záchrannou službu,“ uvedli záchranáři na sociální síti. Vrtulník vzlétl z Brna.

Dítě na místě vyšetřili, podali mu medikamenty včetně léků proti bolesti. Záchranáři dítěti také ošetřili a překryli rány, podali infuzní roztok, přiložili končetinové dlahy. Zajištěného zraněného poté šetrně transportovali do sanitky a převezli na heliport Krajské nemocnice T. Bati ve Zlíně.

Na heliportu pak předali zraněného tříletého pacienta posádce letecké záchranné služby, která jej i s maminkou na palubě přepravila do brněnské dětské nemocnice.

Případem se začali, po publikaci v médiích, zabývat i policisté. „Policisté začali případ prověřovat a zjišťujeme k němu veškeré informace. Je zde podezření z nedbalostního trestného činu. Věc prověřujeme z moci úřední,“ řekla Novinkám mluvčí policie Monika Kozumplíková.

Foto: ZZS Zlínského kraje

Předání pacienta na heliportu nemocnice ve Zlíně

Dvouletý chlapec na Klatovsku se přimotal otci pod sekačku, přišel o prsty na noze

Krimi

Výběr článků

Načítám