Hlavní obsah

Sebevrah skočil z ochozu multikina v době dětského Zlín Film Festivalu

Aktualizováno

V druhém dni mezinárodního festivalu filmů pro děti a mládež, který se nyní koná ve Zlíně, se rozhodl skoncovat se životem neznámý muž. K sebevraždě využil v pátek kolem šestnácté hodiny vnitřní ochoz nákupní pasáže Zlaté jablko, kde je ve druhém patře multikino. To je centrem dění Zlín Film Festivalu a v jeho okolí se stále pohybuje množství dětí.

Foto: archiv Zlaté jablko, Právo

Obchodní a kulturní centrum Zlaté jablko ve Zlíně

Článek

Novinkám informaci o sebevrahovi potvrdil policejní mluvčí Petr Jaroš.

„Řešíme pád z horního ochozu vnitřní části obchodního centra. Jedná se o muže, jehož totožnost dosud neznáme. Neměl u sebe doklady. V současné době zjišťujeme další informace od svědků přímo na místě,“ sdělil Jaroš.

Ochoz multikina se nachází zhruba v deseti- až dvanáctimetrové výšce Zlatého jablka. Muž dopadl do prostranství v přízemí. Zlaté jablko se nachází na hojně frekventované ulici Dlouhá a u náměstí Míru ve Zlíně, kde se nyní koná i řada doprovodných akcí festivalu.

Muž spáchal sebevraždu v budově ministerstva v Praze

Krimi

Právě v multikině a přilehlém okolí jsou přitom nyní stovky dětí, které si užívají druhý den sedmidenního Zlín Film Festivalu.

Na místě zasahují policisté, hasiči i zdravotnická záchranná služba.

„Po příjezdu na místo naši hasiči asistovali záchranářům při při resuscitaci. Umístili kolem stínicí zástěny a vymezili prostor pro práci. Policie mezitím vykázala množství lidí z objektu,“ sdělil Novinkám mluvčí krajských hasičů David Martinec.

Podle svědků se mohlo v době tragédie v obchodním centru pohybovat několik stovek lidí, z toho velké množství malých dětí. „Někteří lidé zkolabovali. Náš psycholog jim okamžitě začal poskytovat první psychickou pomoc,“ doplnil mluvčí hasičů.

Na tragédii už zareagovali i pořadatelé 64. ročníku Zlín Film Festivalu. Na svém webu upozorňují na zrušení autogramiády, která se s hereckými osobnostmi Barborou Seidlovou, Vojtěchem Vodochodským, Jiřím Dvořákem a Dariou Pavlovičovou měla konat ve Zlatém jablku v 17 hodin.

Sebevrah již málem sletěl ze střechy, policista se k němu připoutal želízky

Koktejl

Podle důvěryhodného zdroje Novinek došlo k úmrtí dospělého muže po pádu z ochozu ve 2. patře Zlatého jablka bez cizího zavinění.

„Z důvodu této nešťastné události byl zrušen nejbližší program v hlavní pasáži OZC, konkrétně autogramiáda festivalových hostů v sedmnáct hodin a další program v přízemí. Provoz centra Zlaté jablko je v tuto chvíli částečně omezený. Vstup na filmové projekce v Golden Apple Cinema je možný pouze z ulic Rašínova a Dlouhá,“ sdělila za Zlín Film Festival a Zlaté jablko Kateřina Martykánová.

O další situaci a případných změnách budou pořadatelé festivalu informovat na svém webu.

Výběr článků

Načítám