Hlavní obsah

Seberete mě? ptal se strážníků vandal, který v Ostravě dlažební kostkou vysklil dveře prodejny

Ostrava

Jako smyslů zbavený se před pár dny choval muž (34) v Ostravě-Hrabůvce. Při jízdě na kole se zničehonic rozhodl ztrestat skleněné dveře obchodu, a tak je rozbil dlažební kostkou. Daleko ale neujel, díky kamerovému systému jej krátce po činu chytili městští strážníci.

Rozbil výlohu dlažební kostkou.Video: MP Ostrava

Článek

K případu došlo v neděli krátce po 5. hodině ráno u obchodu Albert v ulici Dr. Martínka. „Strážník obsluhující kamerový systém si všiml podivného chování muže, který se v okolí prodejny pohyboval na jízdním kole. Doslova v přímém přenosu pak sledoval, jak muž zastavil u přístřešku s nákupními vozíky, uchopil do ruky dlažební kostku, poodešel několik metrů a mrštil kostkou do skleněné výplně dveří prodejny,“ popsal mluvčí Městské policie Ostrava Jindřich Machů.

Jakmile vandal dveře tzv. vysklil, sedl na kolo a jel pryč. To už ale byla na cestě nejbližší hlídka strážníků, která pachatele zadržela nedaleko místa činu u pivnice Venuše.

Zloděj s dlažební kostkou a kameny řádil na Olomoucku, zachytila ho kamera

Krimi

„Jestli to na mě budete chtít použít, já se budu bránit,“ varoval muž strážníky, kterých se ale hned ptal, jak to teda udělají. „Seberete mě, nebo jak to teda je?“ ptal se. A když zjistil, že jej hlídka zadržela, řekl už jen: „Super“.

„Muž byl zjevně pod vlivem omamných a psychotropních látek, po celou dobu mluvil zmateně. Strážníkům uvedl, že už devadesát hodin nespal a že jízdní kolo je nejspíše kradené. To se však nepotvrdilo,“ uvedl mluvčí s tím, že důvod, proč muž skleněnou výplň dveří rozbil, se hlídce zjistit nepodařilo.

„Muž měl pozitivní test na přítomnost jiných návykových látek,“ potvrdila policejní mluvčí Kateřina Kubzová s tím, že policisté muže stíhají z přečinu poškození cizí věci, za což mu hrozí až roční pobyt za mřížemi. Způsobená škoda byla vyčíslena na téměř 17 tisíc korun.

Na značce nabádající k ohleduplnosti se v Budějovicích vyřádil vandal

Domácí

Výběr článků

Načítám