Hlavní obsah

Schoval rodičům mobily, aby nemohli volat o pomoc. Pak je napadl

Brno

Protože nebyl schopen si vydělat peníze poctivou prací, rozhodl se, že oloupí vlastní rodiče. A dobře si to nachystal. Nejprve jim totiž schoval mobily, aby nemohli zavolat pomoc, a pak vyzbrojen paličkou na maso a nožem zaútočil. Muž z Vyškovska vyvázl za loupež jen se dvěma roky vězení, které mu potvrdil odvolací brněnský soud.

Muž neváhal svého otce několikrát udeřit do hlavy paličkou na masoVideo: Petr Kozelka, Novinky

Článek

I ve svých třiačtyřiceti letech žil muž stále se svými rodiči a na nervy mu lezly poznámky o tom, že si nenajde ani pořádnou práci. Tak se rozhodl osamostatnit, ale na to potřeboval peníze, které sám neměl. Takže se rozhodl je vymlátit z otce a matky.

„Obžalovaný nejdříve schoval rodičům mobilní telefony, aby si nemohli zavolat pomoc, poté se vyzbrojil nožem a paličkou na maso, aby je vystrašil a oni mu předali peníze, které chtěl použít k opuštění společné domácnosti. Došlo však k fyzickému konfliktu mezi ním a otcem, kdy otce opakovaně udeřil paličkou a pěstí do obličeje,“ popsala situaci obžaloba.

Potrestal se sám, protože se od něj odklonila celá rodina
advokátka obžalovaného

U vyškovského okresního soudu dostal muž dva roky vězení za loupež, a ačkoli mu hrozilo až deset let, považoval verdikt za nespravedlivý, a proto podal odvolání s tím, že podmínka by to snad mohla vyřešit.

„Klient prohlásil vinu, nikdy nebyl trestán za násilnou činnost. Poranění poškozeného na hlavě navíc nevzniklo nějakým přímým fyzickým působením klienta, ale bylo výsledkem nějaké šarvátky, při níž se bouchl hlavou o topení. Klient se potrestal už sám, protože se od něj odklonila celá rodina. I podmínka je trestem a dostal by šanci ukázat, že se může zapojit do společnosti,“ argumentovala mužova advokátka u odvolacího soudu.

„Nesmírně toho lituju. Uvědomil jsem si, co se stalo, a chtěl bych ještě říct, že kamarád mi nabídl bydlení. Měl bych kam jít a našel bych si práci,“ sliboval u soudu muž, kterého přivedla eskorta z vazby.

Senát krajského soudu v čele s Petrem Hlavinou ale nechtěl o podmínce ani slyšet. „Rozhodně nejsou pro podmíněný odklad splněny podmínky. Charakter a okolnosti případu to zcela vylučují. Obžalovaný se ozbrojil a šel útočit na své vlastní rodiče, přitom i otce několikrát udeřil paličkou. Trest není vůbec přísný, natož nepřiměřený,“ smetli odvolání soudci.

Muž z Chebu vytáhl na svou matku nůž, aby mu dala peníze, auto a mobil

Krimi

Výběr článků

Načítám