Hlavní obsah

Sanitář měl po operaci znásilnit pacientku. Nic jsem neudělal, k doznání mě donutili policisté, hájil se u soudu

Brno

Hodně hořké probuzení čekalo po plánované operaci na ženu v třebíčské nemocnici. Ještě ve chvíli, kdy byla omámená po narkóze a čekala na převoz na pokoj, ucítila, jak jí čísi ruka sahá do rozkroku. Podle obžaloby se činu dopustil čtyřicetiletý sanitář František Šaroun, kterému nyní za znásilnění hrozí až 12 let vězení.

František Šaroun dorazil k soudu doprovázen manželkou, která pokřikovala nejen na novináře, ale i na poškozenou. Zasáhnout musela justiční stráž.Video: Petr Kozelka, Novinky

Článek

K činu mělo podle státního zástupce Jana Adama dojít v polovině listopadu 2022 přímo v třebíčské nemocnici.

„Obžalovaný pomáhal s převozem osob před a po operacích. Po pooperačním transportu cestou na tzv. dospávací pokoj zneužil slabosti poškozené a nejméně dvakrát za sebou jí zasunul prsty do vagíny. Jednání pak zanechal, až když ho intuitivně odstrčila,“ popsal Adam.

Rozhodla jsem se to oznámit, aby se to už nikomu nestalo, on to určitě neudělal poprvé
poškozená

U ženy se pak podle znalců objevila posttraumatická stresová porucha, proto je i samotné znásilnění kvalifikováno jako čin se způsobenou těžkou újmou na zdraví. Sama poškozená po sanitáři žádá 250 tisíc korun odškodného.

Pacientku po narkóze v třebíčské nemocnici měl znásilnit sanitář

Krimi

„Františku, počkej u paní.“ A pak se to stalo

„Když mě po operaci probudili, tak jsem slyšela, že to mám za sebou. A pak ještě někdo řekl: Františku, počkej u paní. Pak jsem cítila, jak mi tam přes stehno někdo rukou sahá. Strčil mi několikrát prsty dovnitř. Nemohla jsem otevřít oči, jen jsem měla ruce přes břicho, tak jsem ho odstrčila a ono to přestalo,“ popsala u soudu žena.

„Na dospávacím pokoji jsem se rozbrečela a přišla sestra, ptala se, co se děje, jestli to bolí. Já jsem jí řekla, že se mi něco přihodilo, a ona hned řekla, že to byl určitě Šaroun. Rozhodla jsem se to oznámit, aby se to už nikomu nestalo, on to určitě neudělal poprvé. Nechápu, jak se tohle může v dnešní době stát, a navíc v nemocnici,“ plakala u soudu.

Manželku obžalovaného krotila justiční stráž

Sám obžalovaný, nyní už bývalý sanitář, u soudu vinu odmítl. „Nic takového jsem neudělal, nemám to zapotřebí,“ tvrdil Šaroun u soudu.

Jeho manželka zatím před jednací síní pořvávala na čekající poškozenou takovým způsobem, že předseda senátu Miloš Žďárský musel přivolat justiční stráž.

Muž se na začátku vyšetřování ke všemu přiznal a řekl, že šlo o zkrat. Pak ale otočil a začal tvrdit, že ho k takové výpovědi donutili policisté. „Řekli mi, ať si dobře rozmyslím, co budu říkat, jinak že na mě uvalí vazbu. Já jsem se chtěl vrátit domů k rodině. Doznal jsem se jen kvůli psychickému nátlaku policistů,“ vysvětloval u soudu.

Případ bude u brněnského soudu pokračovat dalším dokazováním.

Policie chce poslat k soudu lékaře, který podle ní roky znásilňoval nezletilou pacientku

Krimi
Související témata:
Sanitáři

Výběr článků

Načítám