Hlavní obsah

Samozvaní lovci predátorů lapili jihomoravského policistu, nalákali ho na schůzku se 14letou dívkou

Brno

V síti samozvaných lovců pedofilů, tedy skupin lidí, kteří na internetu pod rouškou identity mladých dívek lákají na schůzky sexuální predátory, uvízl i policista. Skupina na síti X zveřejnila video, kde muže vláčejí lesem a bijí ho za to, že se chtěl setkat se čtrnáctiletou dívkou. Novinky zjistily, že muž je skutečně policistou z jižní Moravy.

Lovci predátorů zbili jihomoravského policistu.Video: sociální síť X

Článek

Na záběrech, na něž upozornily Seznam Zprávy, je vidět vyděšený prošedivělý muž, který dostává co proto od několika maskovaných mstitelů.

„Tak ty jsi chtěl mít sex se čtrnáctiletou holčičkou?“ cloumá s ním jeden z maskovaných mužů. Muž pak musel vydat svůj mobilní telefon, kde má v chatovací aplikaci zprávy s údajnou dívkou. „Odemkni nám ho,“ velí zakuklenec. „Vidíte, všechny chaty,“ oznámí pak spokojeně.

Muž je pak vlečen lesem, na snímku je vidět, jak dostane pár kopanců a úderů. Zakuklenec pak přispěchá s holicím strojkem. „Teď ti dáme malý haircut a můžeš jít,“ snaží se muži ostříhat vlasy. Nakonec je muž donucen klečet a jeden ze členů s ním zapózuje. Ještě předtím ukáže do záběru mužův policejní služební průkaz.

Muž v Budějovicích lákal malé chlapce do bytu na cigarety a peníze, pak je pohlavně zneužíval

Krimi

Jak Novinky zjistily, muž skutečně pracuje jako policista na jižní Moravě. Potvrdil to policejní mluvčí Pavel Šváb s tím, že muž byl postaven mimo službu. „Služební funkcionář bezodkladně po poskytnutí informací z Generální inspekce bezpečnostních sborů zprostil policistu výkonu služby,“ řekl Šváb.

Tresty hrozí i samozvaným lovcům

Případem se zabývá Generální inspekce bezpečnostních sborů, jak potvrdila mluvčí Ivana Nguyenová. „Případem se zabýváme,“ řekla s tím, že bližší podrobnosti nemůže sdělovat.

Skupina lovců predátorů má na svém profilu na sociální síti X desítky videí, na nichž jsou muži ze všech koutů Evropy, kteří se nechali vylákat na schůzky a následně byli zbiti a zostuzeni. Několik videí je i z České republiky.

Jak ale upozornilo Městské státní zastupitelství v Praze, brát spravedlnost do vlastních rukou se může samozvaným mstitelům nevyplatit, protože sami tím riskují trestní stíhání.

„V souvislosti s tímto fenoménem je řešena i velmi závažná trestná činnost (fyzická napadení, vyhrožování, loupeže) samozvaných lovců, mezi kterými se nachází i osoby mladší osmnácti let. I v tomto ohledu již orgány činné v trestním řízení zahájily trestní stíhání několika osob včetně mladistvých,“ napsali žalobci.

Také policejní prezidium varovalo, že lovci se rychle mohou stát pomyslnou kořistí. „Detektivové z úřadu služby kriminální policie a vyšetřování v úzké spolupráci s kolegy z krajských ředitelství identifikovali v posledních týdnech několik případů týkajících se skupin osob, tzv. Lovců pedofilů, působících na území České republiky, a to i za využití informací od Europolu,“ napsal mluvčí Jakub Vinčálek.

„Alarmující skutečností je, že v nejpočetnější skupině, kterou se kriminalisté ve spolupráci s Obvodním státním zastupitelstvím pro Prahu 9 zabývají, jsou zejména osoby mladistvé. Jediným správným řešením je, aby se veřejnost obracela vždy na Policii České republiky. A to v případě jakýchkoliv informací o lovcích i sexuálních predátorech,“ dodal mluvčí.

Táborový zdravotník fotil děti nahé ve spánku a některé i zneužil. Místo vězení se musí léčit

Krimi

Výběr článků

Načítám