Hlavní obsah

S ženou na internetu si vyměnil pár choulostivých fotek. Pak platil

Přerov

Na návštěvu erotických stránek a následnou výměnu choulostivých fotografií s neznámou ženou doplatil 44letý muž z Přerovska. Jeho internetová známost ho začala vydírat, když hrozila, že fotky zveřejní. Muž začal platit, a až když mu došlo, že by to nebralo konce, šel na policii.

Foto: Miloslav Hradil, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Novinky o případu v pátek informovala policejní mluvčí Petra Vaňharová. Muž policistům v Přerově popsal, že navštívil erotický web, na kterém se seznámil s neznámou ženou. V rámci jejich vzájemné komunikace, která probíhala prostřednictvím aplikace určené k bezplatnému zasílání zpráv, si vyměnili i několik choulostivých fotografií.

„Krátce nato mu žena napsala, že po něm požaduje peníze, jinak fotografie i s jejich komunikací zašle všem jeho přátelům na sociální síti, rodině a do zaměstnání. Muž podlehl obavám a na požadované účty zaslal celkem 16 tisíc korun,“ uvedla Vaňharová.

Nakonec se muž obrátil na policisty, kteří případ prověřují pro podezření ze spáchání přečinu vydírání. V případě dopadení, prokázání viny a odsouzení hrozí pachateli trest odnětí svobody na šest měsíců až čtyři léta nebo peněžitý trest.

„Chraňte si své soukromí a nikomu neposílejte své intimní fotografie či videa. Choulostivé materiály mohou být lehce použity proti vám. V případě, že se stanete obětí takového protiprávního jednání, pachateli nic neplaťte a obraťte se na policisty,“ doplnila radu na závěr policejní mluvčí.

Žena vydírala bývalého kolegu kvůli erotickým fotkám. Chytla ji policie

Krimi

Výběr článků

Načítám