Hlavní obsah

S pistolí v ruce unesl a znásilnil ženu, která čekala na syna před školou. U soudu vinu odmítl

Čtyřicetiletý recidivista Petr Taz, obžalovaný mimo jiné ze znásilnění a loupeže, částečně odmítl ve středu u pražského městského soudu obžalobu. Prohlásil, že se necítí vinen. Následně odmítl vypovídat, podle jeho předchozího vyjádření prý ale nešlo o znásilnění. Tazovi hrozí až dvanáctileté vězení.

Petr Taz u městského souduVideo: Novinky

Článek

Taz podle obžaloby přišel za bílého dne na začátku letošního února v Praze 9 k autu poškozené, která tam u školy čekala na syna. Na devětadvacetiletou ženu namířil pistoli, přikázal jí, aby si přesedla na místo spolujezdce, vzal jí mobilní telefon a sám si sedl za volant. Ženu pak donutil, aby sklonila hlavu mezi nohy, aby nebyla vidět.

Podle spisu pak vyrazil směrem z Prahy na sever, cestou vyhodil ženě mobil z auta, nakonec zaparkoval kdesi v lese v okolí Staré Boleslavi. Tam měl ženu donutit vystoupit z auta, svázat jí tkaničkou ruce za zády, na hlavu jí nasadit dětské tričko, aby nic neviděla, a přikázat jí, ať si lehne na záda na zadní sedačku. Když tak učinila, svlékl jí kalhoty a kalhotky a začal ji olizovat po celém těle. Poté se pokusil o pohlavní styk, nedosáhl však erekce, a proto použil prsty.

Nevídaný případ znásilnění. Pachatel si sedl k ženě do auta, když čekala před školou na syna

Krimi

Po chvíli ženu oblékl a přikázal jí, ať zůstane na zadní sedačce. S autem pak odjel zpět do Prahy. Cestou z auta ukradl nebo vyhodil například dětskou sedačku, další mobilní telefon, peníze, ale i učebnici.

V Praze 9 pak zaparkoval, ženu nechal svázanou na zadní sedačce a odešel. „Jednání obviněného se poškozená podvolila a aktivně se nebránila z obavy, že obviněný vůči ní použije střelnou zbraň, kterou ji ohrožoval, a proto se bez obrany podvolila i sexuálním aktivitám obviněného, jen aby jeho útok přežila, neboť po celou dobu měla obavu o své zdraví a svůj život,“ uvedla žalobkyně Margita Kralická v obžalobě s tím, že se v přímém důsledku s tím u poškozené rozvinula posttraumatická stresová porucha.

„Co se týče loupeže a znásilnění, v tom se necítím vinen. Cítím se vinen, že jsem řídil to auto a že jsem tu ženu trošku omezil na svobodě,“ prohlásil ve středu u soudu Taz k obžalobě a tzv. prohlásil vinu ve vztahu k omezování osobní svobody a maření výkonu úředního rozhodnutí (měl soudem vyslovený zákaz řízení). Soud ovšem přijal pouze prohlášení viny k poslednímu činu.

Obžalovaný: Začala vyšilovat

Taz u soudu využil svého práva a k věci nevypovídal a odkázal se na svou výpověď v přípravném řízení. Tam policii vyprávěl, jak prý ženu zná zhruba sedm let a letos v únoru ji údajně náhodou potkal. Údajně po něm chtěla pervitin a marihuanu, on jí měl odvětit, že pro drogy můžou zajet, ale že bude řídit on. Jeli prý do vsi u Mělníka, nic prý ale nesehnali a jeli do Prahy.

„Zastavil jsem u Probošťáku (Proboštský rybník u Staré Boleslavi) s tím, že si užijem. Ona řekla, že můžem. Udělala mi to rukou a pak chtěla dál, já už jsem nemohl. (…) Začala vyšilovat, že jsem ji využil ke svému uspokojení, tak jsem ji svázal, aby byla v klidu,“ řekl Taz na policii. Připustil nicméně, že ženě strkal prsty do pochvy. Když pak přijeli do Prahy, tak ji prý chtěl rozvázat, ale bylo tam moc lidí, tak z místa utekl. Ženu pak zanedlouho našli polonahou policisté, Taze dopadli několik dní poté. Obžalovaný policii také přiznal, že byl pod vlivem pervitinu, rivotrilu a tramalu.

V minulosti desetkrát souzený Taz byl v době činu sotva týden na svobodě. Pět let předtím strávil za mřížemi za obecné ohrožení a další činy, protože v roce 2018 ukradl dodávku a pod vlivem drog s ní vjel místy až devadesátikilometrovou rychlostí do pražského parku Stromovka, kde ohrožoval lidi i policisty.

Pronásledování dodávky z dubna 2018Video: Policie ČR

Soud pokračuje za zavřenými dveřmi výslechem poškozené.

Otčím znásilňoval školačku v autě i kamionu, dostal šest let. Komplot, ona rozesílá své nahé fotky, bránil se

Krimi

Výběr článků

Načítám