Hlavní obsah

Rybáři šlo o život, na přehradě na něj najížděli v motorovém člunu

Hněvkovice

Téměř po roce dopadli policisté 34letého muže z Českých Budějovic, který podle nich loni v červenci několikrát najel motorovým člunem na rybáře na hněvkovické přehradě. Rybář byl pouze v nafukovacím člunu a šlo mu doslova o život. Nakonec vyvázl „jen“ s rozsáhlými krevními výrony. Muži, který řídil motorový člun, hrozí za výtržnictví a ublížení na zdraví až tři roky vězení.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Novinky o obvinění informoval mluvčí jihočeské policie Jiří Matzner. „Podle výsledků vyšetřování měl obviněný muž krátce po půlnoci 9. července 2023 na vodní nádrži Hněvkovice na řece Vltavě jako vůdce plavidla, motorového člunu s pevným kýlem, úmyslně najet na rybáře v nafukovacím gumovém člunu,“ upozornil. Dále uvedl, že rybáře při prvním nájezdu jen těsně minul.

„Následně se obviněný s motorovým člunem otočil a na rybáře znovu najel s jasným úmyslem ublížit. Rybáře při tomto najetí na člun zranil. Ten utrpěl rozsáhlé krevní výrony,“ konstatoval policejní mluvčí.

Na motorovém člunu bylo ještě několik dalších mužů, kteří si najíždění na rybáře velmi užívali. „Není vyloučeno, že bude obviněn i někdo z dalších členů party, která byla na člunu,“ ujistil Matzner.

Muž z Plzeňska na oslavě zaútočil nožem na ženu, dalším lidem vyhrožoval zabitím

Krimi

Rybář popsal loni útok na svém facebookovém profilu. „Jeli od hráze a s muzikou na plné kule. Vyjel jsem na vodu, aby mi nevjeli do šňůr. Oni na mě začali najíždět se slovy: ,Já si tě dám,‘,“ popisoval útok rybář.

Poprvé se mu podařilo před motorovým člunem uhnout, podruhé na něj najeli z boku. „Celého mě zalili vodou, motor mi chcípl, ale když se opakoval třetí nájezd, podařilo se mi dostat se ke břehu a oni odjeli směrem k Purkarci už bez hlasité hudby a se slovy: ,Ty vole, asi jsi ho přejel,‘,“ konstatoval rybář.

Policisté pátrali po pachateli téměř rok. „Na vodě moc stop nezůstalo, policisté se proto na vodní nádrž Hněvkovice, kde k incidentu došlo, opakovaně vraceli, prověřovali všechny motorové čluny a hledali možné svědky,“ poznamenal k vyšetřování Matzner.

Dodal, že nakonec pomohli i svědci, kteří si všimli party, která si u jedné z chat v daný večer užívala zábavu plnou alkoholu. „Následně jsme našli člun, který mohl být oním hledaným. Pak jsme zjistili, kdo člun v onu noc řídil,“ dodal policejní mluvčí.

Rybáře na Slovensku pokousala medvědice. Zaútočila, když si šel v noci odskočit

Evropa
Související témata:
Hněvkovice

Výběr článků

Načítám