Hlavní obsah

Rybář na Pardubicku chytil kapra a málem se utopil. Museli ho oživovat

Opatovice nad Labem

O život musel ve čtvrtek nečekaně bojovat starší muž, který se nedaleko Opatovic nad Labem na Pardubicku vydal na ryby. Podařilo se mu chytit kapra, ale když se pro rybu natahoval, smekla se mu zřejmě noha a spadl do Opatovického kanálu. Naštěstí nebyl na místě sám.

Foto: HZS Pardubického kraje

Ilustrační foto

Článek

„Pohotový cyklista, který jel kolem, se muže snažil hned vytáhnout. Povedlo se mu to. Přivolaní zdravotníci okamžitě prováděli kardiopulmonální resuscitaci. Naši hasiči transportovali staršího muže do sanitky a následně byl převezen do nemocnice,“ uvedla mluvčí krajských hasičů Vendula Horáková.

Stav rybáře zůstával vážný i během převozu. „Na místo jsme posílali dvě sanitky a pán byl převezen do Fakultní nemocnice Hradec Králové za poskytování resuscitace,“ sdělila Novinkám mluvčí pardubické záchranky Alena Kisiala.

Muž byl v bezvědomí, kontinuálně nedýchal. Proto musel být resuscitován do chvíle, než byl předán do péče lékařů v nemocnici.

V Labi v Pardubicích se utopil člověk

Krimi

Do Opatovic zamířili hasiči ve čtvrtek ještě jednou. „Vyjížděli k místnímu písníku, kde měl muž zmizet pod vodní hladinou. Naštěstí byl v pořádku,“ dodala Horáková.

Během prázdnin byli hasiči v Pardubickém kraji sedmkrát přivoláni kvůli záchraně člověka z vody, ve třech případech bohužel osoby zemřely. A smutný trend pokračuje i s ohledem na teplé počasí v září.

„Jen za září již evidujeme tři výjezdy kvůli záchraně osoby, z toho dvě nepřežily,“ dodala Horáková.

Související témata:
Opatovický kanál

Související články

V Labi v Pardubicích se utopil člověk

Záchranáři z Pardubic i sousedního Královéhradeckého kraje pátrali ve čtvrtek odpoledne po člověku, který se měl potopit a již nevyplavat z Labe v pardubických...

Výběr článků

Načítám