Hlavní obsah

Rozzuření cestující poničili v Olomouci tramvaj a autobus, hrozí jim vězení

Hned dva nespokojení cestující o víkendu neovládli vztek a způsobili škodu na vozidlech Dopravního podniku města Olomouce. Jeden si v sobotu vylil zlost na tramvaji, druhý v neděli poničil autobus. V obou případech způsobili škodu za 15 tisíc korun. Oba jsou podezřelí z trestných činů a hrozí jim pobyt za mřížemi.

Foto: Policie ČR

Poničený autobus v Olomouci

Článek

O případu informoval v pondělí policejní mluvčí Libor Hejtman. Prvnímu z cestujících hrozí až rok vězení za poškozování cizí věci, druhému, který je podezřelý navíc i z výtržnictví, dva roky.

Sobotní incident se odehrál po 18. hodině. Na policisty se obrátila řidička tramvaje s tím, že neznámý muž v zastávce náměstí Republiky v Olomouci uhodil pěstí do jejího vozu a poškodil jej. Policejní hlídka krátce nato vypátrala muže, který odpovídal popisu pachatele.

„Čtyřicetiletý muž nám uvedl, že zahlédl přijíždět novou tramvaj a chtěl do ní nastoupit. Podle jeho slov se rozběhl k vozidlu, ale řidička mu zavřela před nosem. On se rozzlobil a pěstí uhodil do skleněné výplně kabiny a rozbil ji,“ uvedl mluvčí.

Seberete mě? ptal se strážníků vandal, který v Ostravě dlažební kostkou vysklil dveře prodejny

Krimi
Foto: Policie ČR

Poškozená tramvaj

K obdobnému případu došlo v neděli. Devětadvacetiletého muže, který chtěl v Droždíně se psem nastoupit do autobusu, řidič před nástupem vyzval, aby psovi nasadil náhubek. Muž souhlasil s tím, že tak učiní v autobuse, aby spoj nezdržoval, a nastoupil. Během jízdy si ale řidič všiml, že muž psovi náhubek nenasadil, a proto za ním přišel na další zastávce v Bystrovanech.

„Upozornil jej, že pokud psovi nenasadí náhubek, porušuje přepravní řád a musí vystoupit. To však cestující odmítl. Řidič mu tedy sdělil, že zavolá na dispečink a policii, což také učinil. Mezitím rozzlobený cestující i na nátlak ostatních spolucestujících i se psem vystoupil a ve vzteku kopl nohou do předních dveří autobusu, které poničil,“ popsal Hejtman.

Doplnil, že agresivního muže za pár minut vypátrala policejní hlídka na nedaleké cyklostezce.

Foto: Policie ČR

Poškozený autobus

Cestující v Brně plivl na řidiče autobusu

Krimi

Výběr článků

Načítám