Hlavní obsah

Romové vydírali provozovatele baru smyšlenou historkou. Pro peníze přišli třicetkrát

Ublížil jsi naší kamarádce a my to neoznámíme na policii, pokud zaplatíš. S takovou smyšlenou historkou vyrukovali dva muži z Chebu na provozovatele baru. Ačkoli je sedmašedesátiletý podnikatel nejdřív odmítl, nakonec jim ze strachu o život peníze dával. Vyděrači už skončili ve vazbě.

Foto: Stanislava Benešová, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Podle zjištění Novinek se jedná o Romy, kteří byli příbuzní. Policejní mluvčí Jakub Kopřiva uvedl, že kriminalisté muže ve věku 41 a 42 let obvinili z vydírání.

Případ začal v polovině června, kdy si dvojice vyhlédla staršího provozovatele baru na Chebsku. „Po sedmašedesátiletém podnikateli měla dvojice chtít finanční prostředky za to, že údajně ublížil jedné jejich kamarádce a nebudou to řešit s policií,“ popsal Kopřiva.

Senior se tomuto nařčení nejdřív bránil. Opakoval, že se ničeho takového nedopustil. „Nakonec po výhrůžkách ze strachu o svůj život a zdraví mužům peníze, které měl v tu chvíli u sebe, vydal,“ pokračoval.

Následující dny se ale scénář opakoval. Dvojice se do baru vracela, občas i několikrát denně. A chtěla další finance. “ Provozovatel baru jim ze strachu peníze nakonec vydal. Vždy doufal, že už to bylo naposledy a bude mít klid,“ nastínil Kopřiva.

Podnikatel ale nakonec sebral odvahu a věc oznámil na policii. „Minulou středu jsme oba muže zadrželi,“ potvrdil mluvčí. Doplnil, že vyděrači za seniorem byli celkem třicetkrát. „Svým jednáním měli způsobit škodu nejméně čtyřicet tisíc korun,“ vyčíslil.

Soud už oba poslal do vazby. V případě prokázání viny jim hrozí až čtyřletý trest.

Čtrnáctiletá dívka si stoupla na Karlovarsku před vlak, utrpěla velmi vážná zranění

Krimi

Výběr článků

Načítám