Hlavní obsah

Muž v Budějovicích obdarovával kolemjdoucí ženy květinami z městských truhlíků. Hrozí mu tučná pokuta

Květinami vytrhanými z městských truhlíků obdarovával v úterý na českobudějovickém náměstí 54letý muž kolemjdoucí ženy. Zastavili ho až strážníci. Za přestupek mu nyní hrozí až padesátitisícová pokuta.

Foto: MP České Budějovice

Vytrhané květiny na českobudějovickém náměstí

Článek

„Muže, který na náměstí Přemysla Otakara II. vytrhává květiny z truhlíků, si všimla hlídka městské policie, která na místě prováděla hlídkovou činnost. Chytla ho téměř za ruku, když se chystal utrhnout další květinu. Muž řekl, že květinami obdarovává procházející dámy. Když náhodou nejde žádná kolem, tak květiny hodí na zem,“ uvedla mluvčí městské policie Věra Školková.

Muž takto utrhl několik květin. Nejvíc ho lákaly vzrostlé dosny indické - zřejmě kvůli jejich velikosti a oranžovočerveným květům. Strážníci muži vysvětlili, že ničí cizí majetek a že se dopustil přestupku. Za ten může dostat až padesátitisícovou pokutu.

Školková poznamenala, že českobudějovičtí strážníci zaznamenávají vandalismus zaměřený na květinovou výzdobu města každé léto. „Loni jsme dokonce řešili sérii případů, kdy se vandalové zaměřili na soukromou výzdobu jednoho z pohostinských podniků v Krajinské ulici,“ dodala mluvčí.

Podobné případy se nevyhýbají ani jiným městům. Rozkvetlým tulipánům ve Smetanových sadech v Olomouci například neodolal v roce 1998 zpěvák Daniel Hůlka. Ten tehdy „vyplenil“ záhony před hotelem Flora. Chtěl natrhat kytici pro zpěvačku Lenku Novou. Vyškubal 48 tulipánů.

Polonahý muž bušil na okna Jihočeské univerzity, skončil na záchytce

Koktejl

Výběr článků

Načítám