Hlavní obsah

Roj mravenců zmátl obyvatele Varnsdorfu. Mysleli, že hoří opravená vyhlídka

Dvacet lidí ve čtvrtek volalo hasičům ve Varnsdorfu, že hoří oblíbená turistická vyhlídka Hrádek - Burgsberg. Hasiči na místě zjistili, že šlo o planý poplach. Nad střechou objektu se vznášel roj mravenců, který z dálky vypadal jako černý kouř.

Foto: Město Varnsdorf

Oblíbená vyhlídka Hrádek je čerstvě opravená.

Článek

Vůně novoty odtud ještě nevyprchala a slavnostní otevření bude až za tři týdny, oblak, jenž se ve čtvrtek vznášel nad čerstvě opravenou turistickou vyhlídku Hrádek - Burgsberg ve Varnsodrfu, ale budil obavy z horších scénářů.

Na linku 150 volaly postupně dvě desítky lidí, aby upozornily na hrozící požár. Na místo proto vyjeli varnsdorfští dobrovolní hasiči, kteří měli prověřit, odkud kouř vychází. Rozuzlení bylo překvapivé.

„Kouř z Hrádku jsou mravenci! Nehoří. Jedeme domů,“ napsali záhy poté na sociální síť. A doplnili: „Naposledy jsme ke stejným mravencům vyjížděli skoro přesně před 12 lety. Mají to tam rádi.“

Ve Varnsdorfu opravují vyhlídku Hrádek

Cestování
Foto: Hasiči Varnsdorf

Údajný kouř nad vyhlídkou způsobil roj mravenců.

Ve Varnsdorfu se muselo lidem hodně ulevit. Do opravy oblíbeného místa na pomezí Varnsdorfu a německého Seifhennersdorfu putovalo totiž z varnsdorfské městské kasy v posledních čtyřech letech zhruba čtyřicet milionů korun.

Pro objekt, v němž razantní modernizací prošel i gastro provoz, teď město hledá provozovatele a na 15. září připravuje slavnostní otevření.

Hoří kopec, volali lidé z České Lípy. Šlo o rojení mravenců

Krimi
Související témata:

Výběr článků

Načítám