Hlavní obsah

Mladík v Nové Včelnici ubodal matku a zranil otčíma

Nová Včelnice
Aktualizováno

Jihočeští kriminalisté vyšetřují od čtvrteční noci vraždu v Nové Včelnici na Jindřichohradecku. Došlo k rodinné tragédii, když asi dvacetiletý mladík zaútočil nožem na matku a otčíma. Žena na místě podlehla zraněním. Muž skončil v nemocnici.

Ve čtvrtek dopoledne byl dům, kde k tragédii došlo, označený policejní páskou a na místě pracovali kriminalistéVideo: Pavel Orholz, Novinky

Článek

„Krajští kriminalisté pracují od brzkých ranních hodin na případu na Jindřichohradecku. Zadrželi muže, který má pravděpodobně na svědomí útok na ženu a muže. Žena útoku podlehla, muž byl převezen se zraněními do nemocnice,“ potvrdila mluvčí jihočeské policie Lenka Krausová.

K činu došlo ve čtvrtek po jedné hodině ranní v Nové Včelnici. Policie uvedla, že nikomu nehrozí další nebezpečí.

Mladý muž se hned po činu před policisty schovával, ale pak se vzdal. Novinkám to potvrdil zdroj obeznámený s případem. „Příčinou byly dlouhodobé rodinné neshody,“ uvedl zdroj.

Mladík z Chrudimska se přiznal k vraždě matky, vzal na ni sekeru

Krimi

V rodině byly údajně dlouhodobě napjaté vztahy. Podle informací Novinek si matka na syna stěžovala na policii, v jednom případě u nich zasahovali společně se záchrannou službou. Není jasné, zda to souviselo s vyhrožováním. Policie nicméně uvedla, že žádnou stížnost matky na chování syna neeviduje.

Od začátku byl jinej, řekli o muži místní

Mladý muž zaútočil v domě s oprýskanou fasádou, kde jsou nájemní byty. Ve čtvrtek dopoledne byl obehnaný policejní páskou a uvnitř pracovali kriminalisté. Místní se o rodině moc bavit nechtěli. „Je to takový dům hrůzy. Přestože jsou tam poměrně vysoké nájmy, bydlí tam ale většinou lidi, kteří moc nepracují. Nájemníci se dost střídají,“ uvedl muž před domem.

Další však rodinu znal. „Ona s ním tady bydlela tak pět let. Mladej se přistěhoval asi předloni a začaly hádky. Že to takhle skončí, ale nikdo nečekal. Nebylo to zas tak divoké,“ sdělil Novinkám jeden z nájemníků.

Dobře znal hlavně ženu, která po útoku zemřela. „Bylo jí kolem padesátky a byla to správná ženská. Je to hajzlík. Od začátku byl jinej, sice nepil alkohol, ale podle mě kouřil trávu a podobně. Doufám, že dostane spravedlivý trest. Je to velká tragédie,“ uzavřel muž.

Mladík zabil sekerou a nožem matku, jejího přítele i psa, dostal 16 let

Krimi

Výběr článků

Načítám