Hlavní obsah

Rodina chtěla drobné opravy na střeše, řemeslníci práci pořádně neudělali, dožadovali se ale horentní sumy

Dcera s otcem, kteří vlastní rodinný dům v Šumperku a rozhodli se pro opravu střechy, naletěli povedeným řemeslníkům. Ti nejenže dílo nedokončili, ale ještě je připravili o téměř 170 tisíc korun. Případem se už zabývají kriminalisté. Prověřují ho pro podezření z podvodu. Novinky o tom informovala ve čtvrtek policejní mluvčí Miluše Zajícová.

Foto: Miloslav Hradil, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Dělníky si najali základě nabídky, která jim byla hozena do poštovní schránky. Poškozený v seniorském věku tedy na telefonní číslo zavolal a s řemeslníky se domluvil na opravení uvolněných tašek na střeše, výměnu okapu z přední strany domu a obřezání dřevěné výstelky střechy kolem komínu s následným zapravením.

„Cena za práci byla telefonicky domluvena na částku 1800 korun, patrně za metr čtvereční, materiál, plus práce dle časové náročnosti,“ uvedla mluvčí.

Dne 17. srpna přijeli tři muži, kdy pouze jeden z nich dělal přibližně tři hodiny a nějakou práci odvedl. „Částka, o jakou si ale po vykonané činnosti řekli, byla neadekvátní s ohledem na práci, kterou vykonali, a rozhodně neodpovídala skutečnosti. Poškozené zaskočili, když se dožadovali 230 tisíc korun,“ popsala Zajícová.

Žena jim předala 79 tisíc korun s tím, že víc doma nemá. Muži změnili své chování a na majitelku domu i jejího otce začali urputně naléhat a domáhat se úhrady se slovy, že nechtějí žádné násilí, a proto jim musí zaplatit.

„Oba dostali strach, že by jim dělníci mohli ublížit, pokud nezaplatí. Proto s nimi nakonec žena sedla do jejich vozidla a v bankomatu vybrala další peníze. Pofiderní řemeslníci je tak připravili celkem o 169 tisíc korun,“ podotkla mluvčí s tím, že ve středu se poškozená dostavila na policejní oddělení, kde případ oznámila.

Falešní řemeslníci od lidí na opravy střech vylákali přes 2 miliony

Krimi

Výběr článků

Načítám