Hlavní obsah

Riskantně přes plnou. Hned za zatáčkou policie na Hodonínsku pochytala tři předjíždějící řidiče

Kyjov

Čára není zeď. Tuto známou průpovídku v praxi vyzkoušeli hned tři řidiči na Hodonínsku. Na plné čáře začal s předjížděním jeden svižný vůz a vzápětí se k němu přidali dva další, Jaké však bylo jejich překvapení, když všechna tři auta zastavila o pár stovek metrů dál policie a následovaly pokuty. Hádat se s muži zákona nemělo smysl. Záběry z dronu byly jednoznačné.

Zákaz předjíždění natočený z  dronuVideo: Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje

Článek

Policie je pořídila před pár dny na silnici z Kyjova na Strážovice. „Kdo tuto trasu zná, ví, jak je nepřehledná. Jsou tom nebezpečná místa s horizonty a zatáčkami, kde je předjíždění skutečně velmi riskantní,“ řekl Novinkám policejní mluvčí Petr Vala.

Na videu je vidět, že se předjíždějící auta vrátila do svého pruhu jen těsně předtím, než se za zatáčkou objevil protijedoucí vůz. Chvíli poté už všechny tři hříšníky zastavila policie.

„Nenechte se na silnicích vyprovokovat riskantním jednáním ostatních, jako je tomu zjevně v tomto případě. Nemusí se to vyplatit. Nejde zdaleka jen o pokutu za přestupek. Nehodu zpět nevezmete. I když to na první pohled ze záběrů z dronu není patrné, i tady jde o rizikový úsek s nepřehlednými horizonty a zatáčkami, kde policisté v posledních letech řešili desítky nehod,“ uvedl policista.

Úsek, který policejní dron monitoroval, už byl dějištěm bohužel i smrtelných nehod.

Drony pomáhají

„Drony využíváme stále častěji. Není to jen při kontrolách dodržování přepisů, ale pomáhají nám i sledovat hustotu dopravy a podobně. Rozhodně je to levnější a také mnohem operativnější než použití vrtulníku, byť ten má daleko větší akční rádius,“ dodal Vala.

Za přestupek nerespektování vodorovného dopravního značení může být ve správním řízení pokuta až pět tisíc korun.

Nehodu na Znojemsku s pěti zraněnými zavinil riskantní předjížděcí manévr

Krimi

Výběr článků

Načítám