Hlavní obsah

Řidiči na Šumpersku vběhl do cesty jezevec

Setkání s jezevcem vedlo k dopravní nehodě, při které krátce po pondělní půlnoci havaroval řidič s osobním autem, který jel od Mohelnice na Libavou na Šumpersku. Z havárie vyvázli bez újmy na zdraví oba její aktéři, škoda vznikla jen na vozidle. Novinky o případu informovala v úterý policejní mluvčí Miluše Zajícová.

Foto: Policie ČR

Havarované vozidlo

Článek

Řidič jel ve vozidle Mercedes Benz, přičemž mu nečekaně z pravé strany vběhl do cesty jezevec. Vzhledem ke krátké vzdálenosti se již řidiči nepodařilo střetu zabránit a následoval náraz zvířete do přední části vozidla.

Foto: pozitivni-zpravy.cz

Jezevec, ilustrační foto

„Jezevec střet ale ustál a z místa nehody utekl zpět do přírody. Na vozidle vznikla škoda, která nebyla doposud stanovena. S jistotou ale půjde do tisíců,“ dodala Zajícová s tím, že dechová zkouška u řidiče byla negativní.

Foto: Policie ČR

Havarované vozidlo

Dopravní nehody, kdy dojde ke střetu vozidla se zvěří, policisté řeší téměř denně. „Ve většině případů se jedná o srnce, zajíce, v menší míře o bažanty a divoká prasata a ojediněle se vyskytne rovněž nehoda i s jiným druhem zvěře, jako tomu bylo tentokrát,“ podotkla mluvčí.

Do divočáka na D6 narazilo auto a pak ještě další tři

Krimi

Výběr článků

Načítám