Hlavní obsah

Řidiči kamionů havarovali na dálnici D35 u Olomouce

Olomouc

Smolně začal pátek pro dva řidiče kamionů na dálnici D35 u Olomouce. Nejprve jeden na mokré vozovce narazil do jiného kamionu, který jej předjížděl, pak další řidič kamionu za jízdy usnul a narazil do světelné šipky, která označovala místo dopravní nehody, sdělil policejní mluvčí Libor Hejtman.

Foto: Policie ČR

Řidiči kamionů bourali na D35 u Olomouce.

Článek

Nehody se staly na 276. km dálnice. „Nejprve v jednu hodinu v noci 65letý řidič nákladního vozidla Mercedes jedoucí na Ostravu nepřizpůsobil rychlost jízdy vozidla zejména svým schopnostem a vlastnostem vozidla a vyjel z pravého jízdního pruhu do levého, kde narazil do nákladního vozidla Man, které jej v danou chvíli předjíždělo,“ uvedl mluvčí.

Při nehodě nebyl nikdo zraněn. Žádný z řidičů nebyl pod vlivem alkoholu. Policisté odhadli škodu celkem na 255 tisíc korun.

Foto: Policie ČR

Při druhé dopravní nehodě narazil řidič kamionu do světelné šipky.

O dvě hodiny později místem dopravní nehody projížděl 28letý řidič nákladní soupravy Mercedes, který se nedostatečně věnoval řízení. Podle svých slov usnul a narazil do světelné šipky, která označovala místo dopravní nehody.

„Řidič při nehodě utrpěl zranění, pod vlivem alkoholu nebyl. Policisté odhadli škodu na 290 tisíc korun. Dálnici se podařilo plně zprůjezdnit o půl šesté ráno,“ doplnil Hejtman.

D1 je po nehodě kamionu u Devíti křížů uzavřená. Kolona má několik kilometrů

Krimi

Výběr článků

Načítám