Hlavní obsah

Řidič v Semilech vjel na chodník mezi lidi, srazil kočárek

Těžká zranění způsobilo osmačtyřicetiletému muži auto, které v neděli v centru Semil vjelo na chodník. Těsně minulo další osoby, včetně čtyřleté dívenky. Policisté řidiče podezřívají, že se nevěnoval řízení.

Foto: Policie ČR

Auto na chodníku najelo i do kočárku, ve kterém ještě chvíli před nárazem seděla čtyřletá dívenka.

Článek

K události došlo v neděli po 15. hodině odpoledne. Sedmašedesátiletý řidič ve voze značky Hyundai projížděl ze semilské lokality Cimbál směrem k hlavnímu Riegrovu náměstí.

„Na přímém úseku v mírném klesání náhle vyjel vpravo na chodník, po kterém právě procházela skupinka lidí. Jeho vozidlo nejprve nabouralo do přenosné dopravní značky a potom srazilo 48letého chodce, který utrpěl řadu zlomenin včetně dalších poranění,“ popsala mluvčí policie Ivana Baláková.

Muže s těžkými zraněními transportovali záchranáři vrtulníkem na traumatologii Krajské nemocnice v Liberci.

Řidička vjela na Vsetínsku na chodník, jedna žena zemřela, zraněny byly i děti

Krimi

Zraněných mohlo být víc

Podle policistů mohla být obětí nehody i mužova čtyřletá dcera. „Auto totiž na chodníku najelo i do jejího kočárku. V inkriminovanou dobu byl naštěstí prázdný, protože z něj dívenka před kolizí slezla a šla se svými rodiči pěšky. Ti se právě se svou rodinou a přáteli vraceli domů z nedělní bohoslužby,“ popsala policejní mluvčí.

Policisté celou událost kvalifikovali jako těžké ublížení na zdraví z nedbalosti. Řidič podle nich pod vlivem drog ani alkoholu nebyl. Na základě zajištěných důkazů ho ale podezřívají, že se při jízdě plně nevěnoval řízení.

Divočina s řidičem na Jižní spojce: uháněl 180 km/h, vytlačoval policii, skončil v lampě

Krimi
Související témata:

Výběr článků

Načítám