Hlavní obsah

Řidič v Plzni měl skoro tři promile. Vjel do protisměru, kde narazil na policisty

Plzeň

Šestačtyřicetiletý muž se před jízdou pořádně posilnil alkoholem. Pak usedl za volant Škody Octavie a brázdil plzeňské ulice. Vjel ale do protisměru, kde narazil na městské policisty.

Foto: Městská policie Plzeň

Šestačtyřicetiletý muž projížděl Plzní opilý. Dechová zkouška u něj prokázala skoro tři promile alkoholu.

Článek

Událost se stala už minulý pátek, strážníci o ní informovali až během pondělního večera. „Hlídka si všimla řidiče osobního vozidla Škoda Octavia, který u křižovatky U Trati a Doudlevecká najížděl do protisměru přímo proti služebnímu autu,“ popsala mluvčí plzeňské městské policie Jana Pužmanová.

Strážníci začali okamžitě muže pronásledovat. „Během následné kontroly se ukázalo, že šestačtyřicetiletý řidič konzumoval před jízdou alkohol. Po opakovaném dotazu přiznal, že pil. Dechová zkouška potvrdila skoro tři promile,“ řekla.

Viník dále uvedl, že měl namířeno do provozovny rychlého občerstvení, aby udělal radost své matce. „Cesta tak pro něj skončila chůzí. Celou záležitosti pro podezření ze spáchání trestného činu převzali kolegové ze státní policie,“ doplnila Pužmanová.

Opilému řidiči v Brně nestačila šířka silnice a urazil si kolo. Strážníci zveřejnili video

Krimi

Žena se čtyřmi promile

A ještě v dalším případu hrál roli alkohol. V sobotu večer obtěžovala skupina lidí v Šumavské ulici kolemjdoucí. „Čtyřiatřicetiletá žena měla tak upito, že se nedokázala postavit ani na nohy. Dechová zkouška u ní ukázala neuvěřitelné téměř čtyři promile alkoholu,“ podotkla.

Foto: Městská policie Plzeň

Dechová zkouška u 34leté ženy prokázala téměř čtyři promile alkoholu.

Strážníci odvezli ženu na záchytku, během převozu se však snažila vypnout bezpečnostní pásy a otevírat dveře auta. „Ani opakované výzvy k uklidnění nepomohly, a tak hlídka zastavila a dotyčné nasadila pouta,“ řekla Pužmanová. Když se žena z kocoviny vyspala, vyřešili s ní policisté ještě přestupek proti veřejnému pořádku.

Policista v civilu zabránil v jízdě řidiči, který nadýchal 3,25 promile

Krimi

Výběr článků

Načítám