Hlavní obsah

Řidič v Ostravě se chtěl zbavit policistů i jízdou přes myčku, pak ho našli na zahradě u bazénu

Dramatická honička ujíždějícího řidiče s policisty se odehrála v Ostravě. Řidič odmítl zastavit a snažil se policistů zbavit nečekanými manévry. Nakonec byl dopaden a je velké štěstí, že během honičky nedošlo k nehodě. Zadržený šofér odmítl test na drogy a alkohol.

Běžná silniční kontrola se zvrhla v pronásledováníVideo: Policie ČR

Článek

O případu, který se odehrál minulý týden, informovala v úterý mluvčí policie Eva Michalíková. Policisté si ve čtvrtek po deváté hodině večerní všimli vozidla Audi, kterému nefungovalo osvětlení na registrační značce a nemělo platnou technickou kontrolu.

„Řidič osobního auta ignoroval výzvu k zastavení, zareagoval šlápnutím na plyn a začal mužům zákona ujíždět. Pokračoval ulicí Opavskou směrem na Ostravu, kličkoval mezi zaparkovanými auty a v neposlední řadě projel přes mycí box samoobslužné mycí stanice,“ uvedla mluvčí.

Do pronásledování řidiče se zapojilo několik hlídek, které ve finále vytvořily na silnici past. „I přesto se řidič nevzdal a téměř za jízdy z auta vyskočil a prchal směrem do Svinova, kde se policistům ve tmě ztratil z dohledu. Pojali podezření, že by se mohl schovávat na zahraně z některého z domů v přilehlé ulici. Netrvalo dlouho a policisté řidiče objevili na jedné ze zahrad mezi stromy u nafukovacího bazénu,“ dodala mluvčí.

Devětatřicetiletý řidič odmítl zkoušku na alkohol a drogy a kromě toho policisté zjistili, že má soudem vysloven zákaz řízení. Případ policie šetří pro podezření z přečinů maření výkonu úředního rozhodnutí. V případě prokázání viny muži hrozí trest odnětí svobody až na tři roky.

Zdrogovaný motorkář se zákazem řízení v Brně ujížděl policistům, v první zatáčce spadl

Krimi
Související témata:

Výběr článků

Načítám