Hlavní obsah

Řidič v Ostravě nechal stát mercedes v kolejišti a utekl, do auta narazila tramvaj

Ostrava

Policie řeší dopravní nehodu, která se stala v pondělí brzy ráno v Ostravě-Třebovicích. Řidič se svým mercedesem vjel do kolejiště a utekl. Krátce nato místem projížděla tramvaj, která do vozu narazila. Při nehodě se nikdo nezranil.

Foto: PČR

Tramvaj narazila do auta, které stálo na kolejích.

Článek

„Operační důstojník přijal krátce po páté hodině ranní oznámení od ženy, která viděla jet auto po kolejišti, to poté zastavilo a řidič z místa utekl. Událost se stala na ulici Opavská, naproti obchodnímu centru Galerie Tesco,“ uvedla ostravská policejní mluvčí Eva Michalíková.

Dodala, že místem zrovna projížděla tramvaj, takže se s mercedesem, který v kolejišti tvořil překážku, srazila. „V tu dobu již auto bylo bez řidiče. V tramvaji cestovalo zhruba padesát osob, prozatím máme informaci, že nikdo neměl být zraněn,“ popisovala policejní mluvčí s tím, že dechová zkouška u řidiče tramvaje byla negativní.

Foto: PČR

Tramvaj narazila do mercedesu.

Začalo pátrání po řidiči

Na místo nehody se sjeli okamžitě policisté a podle popisu začali po řidiči osobního auta pátrat. Během několika minut ho našli sedět na zastávce pod Svinovskými mosty. Jednalo se o 33letého muže, který se k řízení vozidla doznal. Následně byla provedena dechová zkouška, která měla pozitivní výsledek na alkohol i na drogy.

Foto: PČR

Řidič z auta utekl.

Dopravní policisté, kteří se zabývají okolnostmi nehody, uvítají jakoukoliv informaci týkající se kolize, včetně záznamů z palubních kamer vozidel. Informace mohou lidé sdělit na tísňové lince 158.

Na místě zasahovaly složky integrovaného záchranného systému, tramvajová doprava byla hodinu zastavena.

Kvůli dvěma nehodám zkolabovala tramvajová doprava v Ostravě

Domácí

Výběr článků

Načítám