Hlavní obsah

Řidič v Olomouci při jízdě sledoval silniční kontrolu. Před zraky policistů způsobil hromadnou nehodu

Olomouc

Místo aby se díval před sebe a věnoval se řízení, zakoukal se v pondělí šestatřicetiletý řidič fordu v Olomouci na policisty provádějící silniční kontrolu. V ulici Dolní Novosadská přímo před jejich zraky způsobil hromadnou kolizi. Novinkám to v úterý sdělila policejní mluvčí Ivana Skoupilová.

Foto: Policie ČR

Řidič boural přímo před zraky policistů.

Článek

„Řidič fordu jedoucí ve směru k ulici Rooseveltova se plně nevěnoval řízení, jelikož jeho zrak upoutali policisté, kteří v tu dobu prováděli při pravém okraji vozovky silniční kontrolu jiného vozidla. Řidič tak nestihl zareagovat na dopravní situaci vzniklou před ním a narazil do zastaveného auta Škoda Fabia,“ uvedla mluvčí.

Foto: Policie ČR

Kvůli nepozornosti došlo k hromadné nehodě.

Fabia byla podle ní nárazem odhozena a zezadu narazila do BMW stojícího před ní. „Při nehodě došlo ke zranění 66letého řidiče fabie, který byl převezen do Fakultní nemocnice v Olomouci,“ konstatovala Skoupilová.

Ještě před příjezdem záchranné služby zraněnému muži poskytli podle ní první pomoc přítomni policisté. „Provedené dechové zkoušky vyloučily přítomnost alkoholu. Způsobená hmotná škoda byla předběžně vyčíslena na téměř 300 tisíc korun,“ doplnila policejní mluvčí s tím, že okolnosti nehody jsou nadále předmětem šetření.

Řidič porsche jel po dálnici 218 kilometrů v hodině. Nepozornost, hájil se

Krimi

Výběr článků

Načítám