Hlavní obsah

Řidič v Jablonci srazil chodce a ujel. Našli ho na záznamech kamer

Srazil člověka, nechal ho bez pomoci ležet na ulici a z místa ujel. Tak se zachoval sedmatřicetiletý řidič v Jablonci nad Nisou. Necelou hodinu po nehodě ho ale vystopovali strážníci prostřednictvím kamerového systému.

Foto: Policie ČR

Místo nehody, kde řidič srazil chodce a ujel.

Článek

Chodce porazil řidič v pondělí 21. října v půl desáté večer v Rýnovické ulici. Stav dvaatřicetiletého muže, který po nárazu zůstal ležet na zemi, ale šoféra nezajímal, ujížděl okamžitě pryč. Naštěstí jej včas našli jiní lidé a zavolali záchranáře.

„Zraněný chodec byl následně převezen posádkou zdravotnické záchranné služby do liberecké nemocnice. Charakter jeho zranění a doba léčení jsou předmětem probíhajícího šetření. Ovšem s ohledem na jeho zdravotní stav nebylo možné u něj na místě provést dechovou zkoušku na alkohol, a proto si policisté vyžádali odběr jeho krve v nemocnici,“ uvedla mluvčí Policie ČR v Libereckém kraji Dagmar Sochorová.

Krátce po půl desáté také oznámení o nehodě dostali policisté a strážníci, kteří okamžitě začali prověřovat záznamy na městském kamerovém systému. Ani ne hodinu po nehodě vystopovali auto, které nehodu způsobilo, jak stojí zaparkované v Kokonínské ulici na opačné straně města. Vzápětí k němu přišel i řidič, který seděl za volantem i při nehodě.

Šoférovi tak nezbylo než se přiznat. Test u něj vyloučil, že by před jízdou pil alkohol nebo požil jiné omamné látky. Nehodu i míru zavinění obou účastníků nyní šetří jablonecký dopravní inspektorát.

Řidič na Semilsku ujel od nehody. Prchnul, protože byl opilý a neměl technickou

Krimi

Výběr článků

Načítám