Hlavní obsah

Řidič v Brně vzal dodávku plnou těsnění a zmizel do Francie. Na útěku dostal dva roky vězení

Brno

Co se asi honilo hlavou jedenáctkrát trestaném Karlu Zouharovi, když vzal dodávku svého brněnského zaměstnavatele, odmontoval zařízení pro sledování polohy vozidla pomocí GPS a odjel i s nákladem pěnového těsnění do Francie? To ví asi jen právě Zouhar, kterému jako uprchlému potvrdil brněnský krajský soud za zpronevěru dva roky vězení.

Foto: Petr Kozelka, Novinky

Krajský soud v Brně.

Článek

Muž před dvěma lety pracoval jako řidič v jedné z brněnských speditérských společností. Jednoho dne ale prostě i s dodávkou zmizel. Zpráva o něm pak dorazila z Francie, kde muž naboural do policejního vozu a dodávka následně zůstala zabavená v policejním skladu. Muž se ještě nechal informovat o tom, že je stíhán, a pak se po něm opět slehla zem.

Jako uprchlíka jej odsoudil nejprve brněnský městský soud, jenž jej poslal na dva roky do vězení. Zouharův obhájce se ale odvolal a u brněnského krajského soudu požadoval pro klienta mírnější trest.

Odvolací senát v čele s Šárkou Dufkovou ale upozornil, že jedenáctkrát trestaný recidivista si nemá ohledně trestu na co stěžovat. „Byl opakovaně odsuzován za majetkovou i násilnou trestnou činnost, naposledy za výtržnictví. To, že se auto s nákladem nakonec majiteli vrátilo, mu nelze přičítat k dobu, neboť se tak nestalo jeho přičiněním,“ smetla odvolání Dufková.

Proč kriminálník zamířil s dodávkou právě do Francie a jestli měl s nákladem těsnění nějaké postranní úmysly, zůstalo zahaleno tajemstvím.

Internetoví podvodníci šlapou na plyn, chtějí peníze za smyšlené dopravní přestupky

Krimi

Výběr článků

Načítám