Hlavní obsah

Řidič srazil autem cyklistu a ujel. Muž zemřel

Olomouc

Olomouckým kriminalistům se podařilo vypátrat dvaadvacetiletého řidiče, který minulou sobotu srazil na Olomoucku autem dvaačtyřicetiletého cyklistu. Z místa nehody ujel, cyklista utrpěl zranění, kterým podlehl. Mladíkovi, který už byl obviněn, hrozí až šest let vězení. Novinkám to ve středu sdělila policejní mluvčí Ivana Skoupilová.

Foto: Policie ČR, Novinky

Místo dopravní nehody

Článek

Policisté podle ní vyjížděli k nehodě 20. července krátce před půlnocí. Došlo k ní na silnici II. třídy mezi obcemi Senice na Hané a Unčovice. „Po příjezdu na místo jsme ihned začali poskytovat první pomoc 42letému cyklistovi. I přes veškerou snahu jak policistů, tak přivolaných záchranářů muž svým zraněním na místě podlehl,“ uvedla mluvčí.

Na základě zjištěných okolností na místě a zranění cyklisty bylo podle ní zřejmé, že jej srazilo auto. Jeho řidič přitom na místě po dopravní nehodě nezastavil a ujel neznámo kam.

„Díky zajištěným stopám na místě činu a zjištěným poznatkům jsme ihned začali intenzivně pátrat po zúčastněném osobním vozidle, které se podařilo díky skvělé operativně pátrací činnosti dohledat v pondělí 22. července na zahradě rodinného domu v obci na Olomoucku,“ konstatovala Skoupilová.

Záhy se podle ní kriminalistům podařilo najít také řidiče auta, kterého po předchozím souhlasu státního zástupce zadrželi. Následně jej obvinili z trestných činů usmrcení z nedbalosti a neposkytnutí pomoci řidičem dopravního prostředku.

„Kriminalisté po výslechu obviněného podali podnět státnímu zástupci k vydání návrhu na vzetí muže do vazby. V případě prokázání viny a odsouzení hrozí obviněnému trest odnětí svobody na jeden rok až šest let,“ doplnila policejní mluvčí.

Senior na kole zemřel po střetu s autem na Kutnohorsku, nedal přednost

Krimi

Výběr článků

Načítám