Hlavní obsah

Řidič spěchající na letiště dálnicí u Brna jel nejdřív moc rychle, pak couval z kolony

Hned ve dvou situacích krátce po sobě se řidiči na dálnici D2 u Brna vymstily manévry kvůli spěchu. Chtěl stihnout letadlo a nedostatečný časový předstih se snažil nahnat rychlostí nad povoleným limitem, za což dostal pokutu, navíc pak ale uvázl v koloně za nehodou, odkud začal couvat, což se na dálnici nesmí. Policii na něj upozornili ostatní řidiči.

Řidič couval na dálniciVideo: Policie ČR

Článek

„Řidič spěchal při cestě na letiště ve středu dopoledne po dálnici D2, kde překročil rychlost v omezení, za což dostal pokutu,“ informoval v pátek o případu mluvčí policie Pavel Šváb.

Muž pokračoval v jízdě, ale pár desítek minut poté musel místo plynového pedálu sešlápnout brzdu, protože vjel do kolony vozidel za nehodou kamionu.

„Situaci vyřešil nešťastně couváním, což je na dálnici zakázáno. Učinil tak k velké nelibosti v koloně čekajících řidičů (několik volání na linku 158) ještě v době, kdy záchranářskou uličkou projížděly vozy složek IZS,“ zmínil mluvčí.

Případ bude jako přestupek řešit správní úřad, přičemž šoférovi hrozí kromě pokuty i „trestné“ body. Přitom podle všeho stačilo víc trpělivosti, protože policie vzhledem k náročné dopravní situaci kvůli zmíněné nehodě, kdy se omezení protáhlo na několik hodin, později sama řidiče ze štrůdlu aut vyvedla.

„Jakmile to situace dovolila (je to obvyklé i v jiných případech), policisté menší auta otáčeli a řízeně je z kolony vypouštěli,“ dodal Šváb.

Foto: Policie ČR

Řidič couval na dálnici.

Rozsypaný náklad masa po nehodě kamionu zastavil na šest hodin D2 na Břeclavsku

Krimi
Související témata:

Výběr článků

Načítám