Hlavní obsah

Řidič se zákazem řízení odjel z policejní služebny autem, navíc byl pod vlivem drog

Pardubice

Policisty na Pardubicku v uplynulých dnech zaměstnal jeden a tentýž řidič, který má vysloveny hned dva zákazy řízení. Přesto, když byl předvolán na policejní služebnu, dojel si tam autem. Navíc byl pod vlivem drog.

Policisty na Pardubicku v uplynulých dnech zaměstnal jeden a tentýž řidič se zákazem řízeníVideo: Policie ČR

Článek

„K prvnímu setkání došlo uplynulou neděli krátce po půlnoci, kdy ho policisté zastavili v rámci běžné silniční kontroly v Hradecké ulici v Pardubicích. Řidič se nejprve policisty snažil zmást tím, že má údajně ztracené doklady, a policistům nadiktoval osobní údaje svého bratra,“ uvedla policejní mluvčí Iveta Kopecká.

Podvod mu neprošel. Policisté záhy zjistili, že se ve skutečnosti jedná o 36letého muže, který má dva zákazy zákaz řízení, jeden dokonce platný až do roku 2029.

Řidička nadýchala skoro promile, hájila se, že snědla rumové řezy

Krimi

Shodou okolností byl tento muž o dva dny později na policejní služebnu v Holicích pozván na výslech k jinému případu.

„Policistům uvedl, že ho na služebnu přivezla přítelkyně. Ovšem když si policisté tuto informaci záhy prověřili přímo v terénu, nestačili se divit. Po ukončení výslechu ho policejní hlídka zastavila v Pardubické ulici. Tentokrát měl navíc za volantem ještě pozitivní test na drogy,“ doplnila mluvčí Kopecká.

Muž proto znovu putoval na policejní služebnu, kde mu policisté rozšířili sdělení podezření z trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání o další skutek. Výsledky odběru krve navíc rozhodnou, zda se právní kvalifikace rozšíří o trestný čin ohrožení pod vlivem návykové látky.

„V této souvislosti je nutno zmínit, že policisté v obdobných případech využívají možnosti zabavení vozidla. Tato možnost je ale podle zákona možná pouze tehdy, když je podezřelá osoba vlastníkem vozu. V tomto případě tomu tak nebylo,“ dodala Iveta Kopecká.

Související témata:

Výběr článků

Načítám