Hlavní obsah

Řidič se v octavii proháněl po dálnici D1 v protisměru, pátrá po něm policie

V protisměru se v úterý před polednem proháněl řidič vozidla Škoda Octavia Combi po dálnici D1 mezi Přerovem a Lipníkem nad Bečvou. Policisté, byť ihned poté, co byli na šílenou jízdu upozorněni, sice vyrazili na místo a provoz na dálnici zastavili, silničního piráta ale nezadrželi. Podařilo se mu z dálnice i s autem zmizet neznámo kam. Nyní po něm pátrají a obracejí se v té souvislosti o pomoc i na veřejnost. Incident se obešel bez zranění i škod na majetku. Novinky o tom v pátek informovala policejní mluvčí Marie Šafářová.

Jízda po dálnici D1 v protisměruVideo: Policie ČR

Článek

Oznámení o vozidle v protisměru na dálnici D1 podle ní přijal operátor na lince 158 16. července dopoledne krátce po jedenácté hodině. „Hlídky, které vyrazily okamžitě na místo a provoz na dálnici zastavily, však již vůz nedohledaly. Podivné ale bylo, že nejprve auto v protisměru potkávali řidiči jedoucí na Lipník a o pár minut později zase řidiči jedoucí na Přerov,“ uvedla mluvčí. Až díky kameře instalované na kilometru 282,5, tedy na dálničním sjezdu u Přerova, pak policisté zjistili proč.

Z kamerového záznamu je patrné, že neznámý řidič s vozidlem Škoda Octavia Combi nezjištěné registrační značky jel na Přerov v pruzích směřujících na Lipník. „Kde na dálnici do protisměru najel, jsme zatím nezjistili. Pár minut poté, co vůz projel kolem kamery, se na záznamu objevil znovu. Tentokrát ale najížděl do protisměru z druhé strany a jel tak proti vozidlům jedoucím na Přerov,“ popsala Šafářová. Řidiči se patrně podařilo dojet až na odpočívadlo Osek, které se nachází na 289. kilometru, kde se otočil a poté již jel správným směrem. Na sjezdu, kterým na dálnici najel, ji také opustil.

Policisté po řidiči nyní pátrají a s žádostí o pomoc se obracejí také na řidiče, kteří v danou dobu úsekem projížděli a předmětné vozidlo v protisměru zaznamenali. S informacemi k neznámému řidiči a jeho vozidlu je možné kontaktovat buď přímo dálniční oddělení Kocourovec na telefonním čísle 974 762 751, nebo linku 158. Se ztotožněním řidiče a vozidla by jim pak zejména mohly pomoci kamerové záznamy z palubních kamer.

Autonomní auto jelo bez řidiče v protisměru, policista se musel obrátit na zákaznickou podporu

Koktejl

Související články

Výběr článků

Načítám