Hlavní obsah

Řidič po nehodě na Teplicku nadýchal 4,63 promile

Byla by to celkem běžná dopravní nehoda, kdyby od ní jeden z řidičů neodešel a kdyby pak test neukázal že je silně opilý. Po srážce dvou aut, k níž došlo minulý týden v Moldavě na Teplicku blízko hranic s Německem, nadýchal 4,63 promile.

Foto: Policie ČR

Srážka dvou aut v Moldavě na Teplicku vypadala jako běžná dopravní nehoda. Vyústila ale v dechovou zkoušku s neobvyklým výsledkem.

Článek

K nehodě došlo ve čtvrtek, policie o ní informovala tento týden v pondělí. V Moldavě při jízdě ve směru na Německo nedodržel řidič Škody Octavia bezpečnou vzdálenost a narazil zezadu do auta jedoucího před ním. To bylo nuceno přibrzdit, neboť mu do cesty vběhla lesní zvěř.

„Došlo k nárazu a poškození obou vozidel. Zraněn naštěstí nikdo nebyl,“ popsala mluvčí policie Ilona Gazdošová.

Na celé události by podle ní nebylo nic neobvyklého, kdyby řidič druhého vozidla z místa nehody neodešel. Přivolaní policisté ho objevili až později u nedaleké čerpací stanice. „Důvod jeho odchodu z místa nehody byl zřejmý po provedení orientační dechové zkoušky,“ naznačila mluvčí.

„Zkouška prokázala přítomnost alkoholu v dechu v rekordní hodnotě 4,63 promile. Řidiči byl na místě zadržen řidičský průkaz a další jízda mu byla zakázána,“ dodala Ilona Gazdošová.

Muž je podezřelý ze spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky.

Vedle lahve vodky ležel na brněnské zastávce mladý muž, nadýchal přes 5,5 promile

Krimi
Související témata:

Výběr článků

Načítám