Hlavní obsah

Řidič na Svitavsku byl tak opilý, že vypadl z auta a při testu na alkohol musel ležet

Březina

Nezbytná střízlivost za volantem byla úplně cizí 55letému řidiči na Svitavsku, který při policejní kontrole na alkohol nadýchal značné hodnoty hned dvakrát po sobě v rozmezí několika dní. Nejdřív to bylo přes čtyři promile poté, co na sebe upozornil podivnou jízdou, načež po zastavení vypadl z auta a dál už se neudržel na nohou, později ho hlídka přistihla s bezmála třemi promile.

Opilý řidič na Svitavsku se neudržel na nohouVideo: Policie ČR

Článek

Podezřelou jízdou na sebe šofér začátkem září upozornil v obci Březina, kde autem plaval po silnici z jedné strany na druhou. Policii na něj upozornil přes tísňovou linku svědek. Hlídka našla auto zaparkované u autobusové zastávky a jeho řidiče sedícího opodál v trávě.

Na videozáznamu, který pořídila kamera na uniformě policisty, byl vidět muž, jehož opustila schopnost udržet se na nohou, očividně vlivem omamné látky. Sám potvrdil, že za volant sedl podnapilý. Když mu policista podával přístroj na měření alkoholu v dechu, vypařily se šoférovi i poslední zbytky rovnováhy a test absolvoval vleže.

„Nadýchal 4,16 promile. Už na místě lustrací policisté zjistili, že má platný zákaz řízení do ledna 2026,“ informovala v úterý o případu mluvčí policie Dita Holečková.

Řidič nadýchal u dálnice D6 u Sokolova 5,37 promile

Krimi

Policisté případ dál prověřovali a řidič jim po vystřízlivění popsal, co předcházelo jejich vzájemnému setkání při silniční kontrole. Když tehdy ráno vstal, obrátil do sebe zhruba půl litru tvrdého alkoholu a rozhodl se, že se projede.

V popíjení pokračoval i za jízdy, a když si pak potřeboval odskočit, zastavil na parkovišti. Hlídka se podle něj na místě objevila právě ve chvíli, kdy zakopl poté, co vystoupil z auta.

Míru své ochoty poučit se z policejního vyšetřování kvůli trestnému činu ohrožení pod vlivem návykové látky řidič pár dní nato předvedl jízdou v obci Útěchov, kde ho policisté poznali díky autu značky Seat Ibiza.

Policie auto zabavila

Nadýchal 2,73 promile, v tomto případě při kontrole seděl v autě připoutaný bezpečnostním pásem.

„S ohledem na to, že vozidlo, ve kterém se muž opakovaně dopouštěl trestné činnosti, může sloužit pro důkazní účely, policisté využili svého zákonného práva a na místě mu ho zajistili. V případě prokázání viny a odsouzení hrozí řidiči trest odnětí svobody až na tři roky,“ dodala mluvčí.

Foto: Policie ČR

Opilý řidič na Svitavsku se neudržel na nohou.

Řidič na Blanensku nadýchal šest promile. Jízdu zachytila kamera z druhého vozu

Krimi
Související témata:

Výběr článků

Načítám