Hlavní obsah

Řidič na Písecku ujížděl policistům, pak se schovával po krk potopený v řece

Policejní honičku jako z akčního filmu mají za sebou jihočeští policisté. Před několika dny pronásledovali řidiče osobního auta (39) z Písku, který přišel o papíry. Řidič nereagoval na zastavení a policistům ujížděl. Noční zběsilou jízdu několika píseckými i strakonickými obcemi ukončil skokem do řeky Blanice, kde se po krk potopený schovával. Vyčenichal ho ale policejní pes.

Zásah policejní hlídkyVideo: Policie ČR

Článek

„Policisté zpozorovali podezřelé vozidlo značky Audi 19. června po půl jedenácté večer u čerpací stanice v Protivíně. Věděli, že patří muži, který má vysloven zákaz řízení za dřívější prohřešky. Proto chtěli osádku zkontrolovat,“ popsala začátek policejní honičky Kamila Čuřínová Ingrišová, mluvčí písecké policie. Jenže když řidič policisty zahlédl, skočil do auta, šlápl na plyn a začal jim ujíždět. V autě s ním přitom cestovali dva spolujezdci.

Řidič audi ujížděl směrem na Radčice a pokračoval dál na Strakonicko. Ve vysoké rychlosti a jako smyslů zbavený projížděl nejen obcemi, ale i loukami a poli. Nezastavila ho ani červená na semaforu, ani jednosměrky. „V jeden moment vjel řidič na pole, kde se začal otáčet. Policejní hlídka se k němu přiblížila a dávala mu pokyn k zastavení, on ale dupl na plyn a ujížděl nebezpečně dál. Pokračoval na Skočice, do Pohorovic a Křtětic,“ uvedla policejní mluvčí.

Do pronásledování se zapojily i další policejní vozy. Řidič audi vjel u Křtětic na polní cestu a po několika stovkách metrů přijel k řece Blanici. Zjistil, že dál jet nemůže, tak z auta vyskočil a utekl do rákosí. Poté skočil do řeky, kde se po krk potopil a doufal, že ho policisté ve tmě nenajdou. Jenže to se přepočítal.

„Řidiče vyštěkal policejní pes. Policisté zabahněného muže zadrželi a skončil v poutech. Eskortován byl na policejní služebnu. Odmítl se podrobit zkoušce na alkohol i testu na omamné a psychotropní látky. Za maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání mu u soudu hrozí až tři roky vězení,“ dodala Kamila Čuřínová Ingrišová.

Opilá dívka bez řidičáku narazila autem do domu

Krimi

Výběr článků

Načítám