Hlavní obsah

Řidič na Havlíčkobrodsku zavinil nehodu a utekl

Havlíčkův Brod

Spasit se útěkem se pokusil řidič osobního auta, který včera způsobil dopravní nehodu na Havlíčkobrodsku. K tíži totiž neměl jen nevěnování se jízdě. I když se po kolizi došel zeptat poškozeného, zda je v pořádku, seznam prohřešků to nezkrátí.

Foto: Policie ČR

Nehoda na Havlíčkobrodsku

Článek

K nehodě došlo ve čtvrtek mezi Havlíčkovým Brodem a Krátkou Vsí.

„Třiapadesátiletý řidič jedoucí směrem na Havlíčkův Brod s osobním vozidlem Volkswagen Golf se plně nevěnoval řízení a přejel do protisměrné části komunikace, kde došlo ke střetu s nákladním vozidlem DAF. A to i přesto, že se řidič náklaďáku snažil střetu zabránit přejetím na krajnici,“ popsala policejní mluvčí Michaela Lébrová.

Po srážce řidič z osobního auta vystoupil, došel se zeptat řidiče nákladního vozidla, zda je v pořádku, a následně z místa nehody utekl.

Při nehodě na Rokycansku utrpěli zranění tři lidé. Na místo letěl vrtulník

Krimi

Přivolaní policisté si tak přibrali na pomoc kolegu psovoda a kriminalistického technika. Záhy zjistili, že muž došel do Krátké Vsi, kde si stopnul auto směrem na Havlíčkův Brod. Ještě v něm seděl, když auto zastavila kontrola.

Ta také zjistila, že měl muž k pokusu o útěk více důvodů. Test ukázal pozitivní hodnotu na amfetamin, a navíc má platný zákaz řízení motorových vozidel.

Nyní čelí nejen podezření z trestného činu a přestupků v dopravě, ale také výraznému zásahu do rozpočtu. Kromě škody vzniklé nehodou a odhadované na více než 200 tisíc korun totiž odmítl lékařské vyšetření spojené s odběrem biologického materiálu.

Výběr článků

Načítám