Hlavní obsah

Řidič na D2 narazil zezadu do nákladního auta, na místě zemřel

Brno

Tragická dopravní nehoda zastavila ve středu dopoledne provoz na dálnici D2 před Brnem. Na 3. kilometru ve směru na Brno narazilo osobní auto zezadu do nákladního auta. Řidič na místě zemřel. Policisté odklánějí provoz na 11. kilometru u Blučiny, řidiči musí počítat s výrazným zdržením.

Foto: Policie ČR

Řidič malé dodávky neměl po nárazu šanci na přežití

Článek

Podle informací z místa nehody narazila do zadní části nákladního auta malá dodávka, ačkoli první zprávy hovořily o pick-upu. Řidič osobního auta neměl vzhledem k deformaci kabiny šanci na přežití. Kvůli rozšiřování dálnice u Brna D1 stojí často provoz i na D2, zatím ale není jasné, jestli nákladní auto pomalu jelo nebo stálo v koloně.

I když na místo okamžitě vyrazili záchranáři, řidiči už nedokázali pomoci. „K úmrtí osoby došlo ještě před naším příjezdem, utrpěl zranění neslučitelná se životem,“ potvrdila mluvčí záchranářů Michaela Bothová.

Policejní mluvčí David Chaloupka nechtěl zatím o přesných příčinách nehody spekulovat. „Vyšetřování nyní probíhá na místě. Platí to, že dálnice je ve směru na Brno uzavřena,“ konstatoval Chaloupka. Neprůjezdná bude dálnice zřejmě celé dopoledne a řidiči sjíždějící před Brnem tak musí počítat s komplikacemi, okolní silnice totiž nápor dopravy nedokážou pobrat.

Na místě zasahují i hasiči. Poté co svou práci dokončí na místě policisté, tak hasiči přistoupí k vyproštění řidiče.

Provoz na dálnici D1 u Devíti Křížů komplikovala nehoda pěti aut

Krimi

Výběr článků

Načítám