Hlavní obsah

Řidič zvedal věc z podlahy, narazil na D1 do přívěsu s koňmi

Divišov
Aktualizováno

Nehoda s koňmi omezila provoz na brněnské dálnici D1. V neděli po 8. hodině ráno tady do přívěsu vezoucího zvířata nabouralo další auto. Přívěs se převrátil.

Foto: HZS Středočeského kraje

Převrácený vozík pro koně po havárii na D1

Článek

Podle prvotních informací od policie narazil řidič osobního auta s přívěsem se zvířaty do svodidel. Další vyšetřování ukázalo, že do něj zezadu narazil jiný vůz.

„Z výpovědi řidičů policisté zjistili, že muž jedoucí ve vozidle Kia se podle všeho plně nevěnoval řízení, měl se sklánět pro předmět, který mu upadl na podlahu vozu a vlivem toho narazil do návěsu vozu Mercedes převážejícího koně. V důsledku této kolizní situace došlo po nárazu k převrácení přívěsu s koňmi,“ upřesnila průběh nehody policejní mluvčí Vlasta Suchánková.

Nehoda sice vypadala trochu děsivě, ale zvířatům ani řidičům se nic nestalo,“ řekla Novinkám mluvčí Suchánková.

Foto: HZS Středočeského kraje

Koně byli podle policie po nehodě v pořádku.

Nehoda se stala na 38. kilometru poblíž Divišova ve směru na Prahu. „Zůstal průjezdný jeden pruh, takže se doprava úplně nezastavila,“ doplnila Suchánková.

Na místě zasahovali i hasiči, kteří pomáhali s odstraněním následků nehody a zajištěním koní. Zvířata byla přeložena do jiného vozu a odvezena a provoz byl obnoven. Podle provedené zkoušky řidiči alkohol před jízdou nepili. „Policisté tuto kolizi vyřešili přímo na místě uložením blokové pokuty řidiči vozidla Kia, který ji měl způsobit,“ dodala policejní mluvčí.

Důchodce při odbočování srazil předjíždějícího motorkáře. Na trest si stěžoval až u Ústavního soudu

Domácí
Související témata:

Výběr článků

Načítám