Hlavní obsah

Řidič mercedesu vjel na přejezd před přijíždějícím vlakem, pak horečně manévroval. Zachytila to kamera

Řidič mercedesu v Olšinkách na Ústecku vjel na železniční přejezd ve chvíli, kdy už padaly závory a k místu se blížil nákladní vlak. O půl minuty později došlo ke střetu, po němž auto skončilo odhozené v příkopu.

Řidič vjel na Ústecku na přejezd před přijíždějící vlakVideo: Policie ČR

Článek

K nehodě došlo 11. srpna odpoledne. Záběry, které zveřejnila policie, zachycují přejezd, před nímž blikají červená světla a je slyšet i zvuková signalizace. O chvíli později jdou dolů závory. Po nimi ještě zkouší projet černý mercedes, dostane se však jen za ty první.

Nejprve zastaví, čeká, načež po chvilce začne popojíždět na druhou stranu. To už se k němu blíží mnohatunový těžký nákladní vlak. Strojvedoucí začne troubit a řidič se snaží s autem rychle manévrovat co nejvíc ke straně.

Nestačí to dostatečně, a tak když přijede vlak, do auta narazí. „Došlo ke střetu s lokomotivou, následkem kterého bylo vozidlo odhozeno mimo koleje. Řidič, který v něm byl sám, vyvázl naštěstí nezraněn, stejně tak neutrpěla zranění žádná z dalších zúčastněných osob. Předběžná škoda byla vyčíslena na 900 tisíc korun,“ popsala mluvčí policie Veronika Hyšplerová.

Alkohol u řidiče i strojvedoucího byl na místě vyloučen dechovou zkouškou. Řidič je podezřelý z přestupku, hrozí mu pokuta až 25 tisíc korun a 6 trestných bodů.

Foto: Policie ČR

Řidič vjel na Ústecku na přejezd před přijíždějící vlak

Auto se na přejezdu v Praze srazilo s vlakem. Zůstalo viset ze srázu

Krimi

Výběr článků

Načítám