Hlavní obsah

Řidič, který na Sokolovsku smetl matku s dcerou na kole, byl opilý. Žena zemřela

Svatava

Zásadní obrat má vyšetřování tragické středeční nehody na Sokolovsku, kde 42letý řidič mercedesu srazil cyklistku a její malou dceru. Kriminalisté totiž zjistili, že šofér byl opilý. Měl 1,64 promile. Osmatřicetiletá žena zemřela, devítiletá dívka utrpěla středně těžká zranění a skončila v nemocnici.

Foto: PČR

Dvaačtyřicetiletý řidič mercedesu srazil na Sokolovsku cyklistu. Na místě zemřela.

Článek

Neštěstí se stalo mezi Svatavou a Lomnicí kolem tři čtvrtě na devět večer. Původně policisté informovali, že se jedná o řidičku osobního automobilu a dechová zkouška na alkohol a drogy byla negativní.

Jenže pak vyplavaly na povrch nové skutečnosti. „Dvaačtyřicetiletý muž měl sdělit, že nebyl řidičem osobního automobilu, jelikož ho měl řídit jeho rodinný příslušník, který z místa utekl,“ popsal ve čtvrtek ráno policejní mluvčí Jan Bílek.

Podle zjištění Novinek chtěl šofér mercedesu vše hodit na svou manželku, aby zamaskoval, že je opilý. Vyšetřovatelé skutečně jeho ženu následně našli, absolvovala test na alkohol a drogy.

Policisté ale zjistili, že za volantem seděl právě 42letý muž. Provedená dechová zkouška u něj ukázala hodnotu 1,64 promile, potvrdil Bílek.

Kriminalisté už zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinů usmrcení z nedbalosti a ublížení na zdraví z nedbalosti.

Na silnici zemřela 38letá cyklistka. Původně zdravotníci hovořili o 30leté pacientce, ve čtvrtek ráno zprávu upřesnili. „Bohužel žena utrpěla zranění neslučitelná se životem a na místě zemřela,“ řekl mluvčí záchranářů Radek Hes. Doplnil, že nezletilé dítě ošetřili se středně těžkými zraněními a transportovali letecky do nemocnice. Podle zjištění Novinek se jedná o devítiletou dívku.

Auto na Sokolovsku srazilo matku s dcerou na kolech, žena na místě zemřela

Krimi

Výběr článků

Načítám