Hlavní obsah

Řidič kamionu zřejmě usnul za volantem. Naboural do zdi nákupního centra

Horní Folmava

Třiašedesátiletý šofér kamionu boural v pondělí ráno u Horní Folmavy na Domažlicku. Během jízdy pravděpodobně usnul. O středový ostrůvek prorazil pneumatiku, přejel do protisměru a zastavil se až o zeď tamějšího nákupního centra.

Foto: HZS Plzeňského kraje

Třiašedesátiletý řidič naboural do zdi nákupního centra na Domažlicku.

Článek

Všechny složky integrovaného záchranného systému vyjížděly k nehodě krátce před šestou hodinou ranní. Událost se stala na silnici první třídy nedaleko hraničního přechodu. „Třiašedesátiletý řidič nákladního automobilu značky Mercedes s návěsem směřoval od Německa. Zřejmě ho za volantem přemohl mikrospánek. S vozidlem vjel na středový ostrůvek, o který prorazil pneumatiku,“ popsala policejní mluvčí Barbora Šmaterová.

Doplnila, že kamion se potom dostal do protisměru a následně narazil do zdi objektu. Podle zjištění Novinek se jedná o nákupní centrum. Muž utrpěl lehká zranění. Lukáš Uherek z krajské záchranky potvrdil, že pacienta převezli na urgentní příjem Domažlické nemocnice. Nikomu dalšímu se naštěstí nic nestalo.

Hasiči prostor zajistili a uniklé provozní kapaliny zasypali sorbentem. Šmaterová dále uvedla, že řidič nebyl pod vlivem alkoholu. Policisté se událostí nadále zabývají.

Zasahovali u nehody, při níž opilý řidič smetl matku s dcerou na kolech. Pro rodinu založili sbírku

Krimi

Výběr článků

Načítám