Hlavní obsah

Řidič BMW ujížděl zběsile Brnem, zastavil ho až náraz do semaforu

Brno

Za volantem neměl co dělat a dobře to věděl. Nejenže měl zákaz řízení, ale také měl už sedět ve vězení. Takže když se jej pokusila v centru Brna zastavit policejní hlídka, muž za volantem bílého BMW šlápl na plyn a pokusil se policistům ujet. Při pronásledování poškodil jedno policejní auto a ohrozil desítky řidičů. Nakonec naboural do semaforu.

Muž ujížděl policistům centrem Brna Video: Policie ČR

Článek

Hlídka se pokusila zkontrolovat podezřelé auto v pondělí krátce po 13. hodině u Janáčkova divadla. „Řidič na výzvu k zastavení nereagoval, rozjel se a začal zběsile ujíždět centrem Brna. Šofér nerespektoval červenou na křižovatkách a ve vysoké rychlosti ujížděl i po tramvajovém pásu,“ konstatoval policejní mluvčí Petr Vala.

„Následně havaroval v ulici Dornych, narazil do semaforu. Z vozu ale vyskočil a utíkal pryč. Policisté jej dostihli a za pomoci donucovacích prostředků jej zpacifikovali,“ doplnil mluvčí. Policisté pak zjistili, že po šestatřicetiletém muži je vyhlášeno pátrání, nenastoupil totiž do vězení. K tomu měl dva platné zákazy řízení a odmítl test na drogy i alkohol.

Policisté nyní žádají všechny řidiče či chodce, které muž svou jízdou ohrozil, aby kontaktovali tísňovou linku 158. Muž zatím ještě nebyl obviněn, v podobných případech lze ale hovořit o obecném ohrožení.

Zdrogovaný motorkář se zákazem řízení v Brně ujížděl policistům, v první zatáčce spadl

Krimi

Výběr článků

Načítám