Hlavní obsah

Řidič audi na D1 překonal dvoustovku, na odpočívce přišel o řidičák

Vysočina

Více než dvousetkilometrovou rychlostí se v pondělí dopoledne řítil po dálnici D1 řidič červeného vozu Audi. Policisté, kteří ho na vysočinském úseku dálnice změřili, mu pak na místě zabavili řidičský průkaz.

Foto: Policie ČR

Dálniční policisté naměřili řidiči vozu Audi v úseku u Velkého Beranova rychlost 203 km/h.

Článek

„Závodníka“ zaregistrovali policisté z dálničního oddělení Velký Beranov, kteří na dálnici hlídkovali se služebním vozidlem v civilním provedení.

„Hlídka změřila překročení nejvyšší dovolené rychlosti vozidlu Audi s českou registrační značkou. Vozidlu byla na 117. kilometru dálnice ve směru jízdy na Brno radarovým zařízením naměřena rychlost 203 kilometrů v hodině,“ informovala policejní mluvčí Dana Čírtková. V uvedeném místě přitom platí obvyklý rychlostní limit 130 km/h.

Hlídka zastavila 42letého řidiče na dálniční odpočívce. „Vzhledem k tomu, že se řidič dopustil překročení rychlosti mimo obec o 50 kilometrů a více, nebylo možné přestupek vyřešit na místě v příkazním řízení,“ vysvětluje Čírtková.

Řidič tak na místě přišel o řidičský průkaz a jeho přestupek budou dál řešit úřady ve správním řízení. Hrozí mu pokuta až 25 000 korun, zákaz řízení na šest až osmnáct měsíců a dostane šest trestných bodů. Možnost zadržet na místě řidičský průkaz dává policistům v takových případech novela zákona účinná od 1. ledna letošního roku.

Motorkář se řítil po D11 rychlostí 210 km/h a podjel i BMW s policisty. Hned mu sebrali řidičák

Krimi
Foto: Policie ČR

Policisté zastavili řidiče na dálniční odpočívce, za vysoké překročení rychlosti mu sebrali řidičský průkaz.

Související články

Na D1 u Prahy srazilo auto vlka

Na dálnici D1 u Říčan byl koncem minulého týdne sražen samec vlka. Kadáver nyní poputuje na pitvu, která by měla určit, odkud zvíře pocházelo. V úterý o tom...

Výběr článků

Načítám