Hlavní obsah

Recidivista zaútočil u hradeckého nádraží na policisty, vzápětí skončil na zemi v poutech

Hradec Králové

Prodloužení pobytu ve vězení o další až čtyři roky hrozí 29letému muži z Hradce Králové, jenž letos v květnu zaútočil na policisty, kteří právě zakročovali proti jiné osobě. Vulgárně jim nadával a pak se je snažil praštit rukou. To si policisté nenechali líbit a rychle ho zpacifikovali. Pak se ukázalo, že toho má několikrát trestaný delikvent na svědomí více.

Zadržení po útoku na policistyVideo: Policie ČR

Článek

K útoku na muže zákona došlo koncem letošního května, ještě než nastoupil do výkonu trestu za předešlou trestnou činnost. Incident se stal v Hradci Králové na Riegerově náměstí před budovou železničního nádraží. Policisté tu právě zasahovali proti jinému člověku, když jim nyní obviněný muž začal vulgárně nadávat, načež se je pokusil udeřit pěstí. Na jeho zadržení jim stačilo půl minuty.

„Samozřejmě neměl šanci, protože policisté ho donucovacími prostředky, hmaty a chvaty, v mžiku svedli na zem a omezili na osobní svobodě a následně podrobili dechové zkoušce. Ta ukázala výsledek téměř dvě promile,“ uvedla policejní mluvčí Iva Kormošová.

Ukázalo se, že kromě tohoto útoku na policisty už počátkem května vnikl do nezamčeného osobního vozidla, odkud odcizil kabelku, v níž byly osobní doklady a věci a platební karty. Škoda se vyšplhala na téměř 30 tisíc korun.

„Muž byl již v minulosti trestán za násilí proti úřední osobě. Celkem má v rejstříku trestů již dvanáct záznamů týkajících se převážně odsouzení za krádeže,“ dodala Kormošová.

Auto bývalého šéfa polil slivovicí a zapálil. Prý se špatně choval k zaměstnancům

Krimi

Výběr článků

Načítám