Hlavní obsah

Recidivista vyhrožoval na Zlínsku vystřílením úřadu práce kvůli vyřazení z evidence

Čtyřiapadesátiletého muže bez domova obvinili ve středu zlínští kriminalisté z trestného činu nebezpečného vyhrožování. V pondělí zavolal na úřad práce a jedné ze zaměstnankyň vyhrožoval, že všechny na úřadě vystřílí, protože ho vyřadili z evidence. Nyní mu hrozí rok za mřížemi.

Foto: Envato

Ilustrační foto pistole

Článek

„Muž přišel dopoledne na jednání, kde se choval slušně. Odpoledne ale už zjevně pod vlivem alkoholu zavolal stejné zaměstnankyni, která s ním dopoledne jednala. Začal ji urážet vulgárními výrazy, a když mu sdělila, že si nepřeje, aby s ní jednal tímto tónem, zavěsila telefon,“ přiblížila policejní mluvčí Monika Kozumplíková.

Po pár minutách ale nespokojený muž zavolal znovu. „Tentokrát už vyhrožoval vystřílením celé instituce. Žena proto na muže podala trestní oznámení,“ vysvětlila policejní mluvčí.

Policisté muže zadrželi v místě bydliště jeho rodinných příslušníků. Poté, co nadýchal 1,68 promile, ho převezli do protialkoholní záchytné stanice v Kroměříži k vystřízlivění.

Podle policistů se jedná o známou firmu, a to o recidivistu, který už má v rejstříku trestů pět záznamů a nyní je v podmínce. O jeho dalším osudu rozhodne soud, podle trestního zákoníku mu hrozí rok ve vězení. K vytýkanému jednání se kriminalistům doznal.

Recidivista se bránil nástupu do vězení. Kriminalisté si pro něj došli přes balkon v devátém patře

Krimi

Výběr článků

Načítám