Hlavní obsah

Recidivista se bránil nástupu do vězení. Kriminalisté si pro něj došli přes balkon v devátém patře

Hledaný muž se bránil nástupu do vězení, kde si má odpykat roční trest vězení za několikanásobnou majetkovou trestnou činnost. Nepřebíral si poštu a později byl veden v policejní databázi jako hledaný. Když ho kriminalisté vypátrali v pražských Letňanech, odmítal jim otevřít dveře. A tak si pro něj policisté došli přes balkon v devátém patře.

Pro recidivistu si policisté došli přes balkon. Video: Policie ČR

Článek

Soud pro Prahu 1 se 36letému recidivistovi pokoušel několikrát doručit rozsudek, který mu zároveň přikazoval nastoupit do vězení. Za několikanásobnou trestnou činnost si má odpykat jeden rok za mřížemi.

Muži se ale do vězení zřejmě moc nechtělo. „Jelikož si žádnou z písemností nepřevzal, na muže byl vydán příkaz k zatčení, a stal se tak hledanou osobou v policejních evidencích,“ uvedl mluvčí policistů Richard Hrdina.

Kriminalisté z oddělení pátrání Prahy IV pak vlastním šetřením zjistili, že muž by se měl schovávat v bytě v pražských Letňanech.

Muž slídil v pražském metru po chlapcích a nutil je sledovat své porno

Krimi

Když k bytu přišli, nikdo jim na zvonění a klepání neotevíral. Ze sousedního balkonu ale věděli, že je uvnitř na posteli osoba náramně podobná právě hledanému recidivistovi.

„Kriminalisté si tak zjednali přístup do vedlejšího bytu a ve velké výšce, v devátém patře panelového domu, přelezli na sousední balkon, odkud se dostali až do ložnice, kde za použití zákonných výzev a donucovacích prostředků hledaného muže zatkli,“ dodal Hrdina.

Následně kriminalisté muže převezli do cely předběžného zadržení, odkud poté putoval rovnou k soudu a následně do věznice s ostrahou.

Foto: Policie ČR

Pro recidivistu si policisté došli přes balkon.

Související témata:

Výběr článků

Načítám